Den ljumma sommarsalladen är ett perfekt tillbehör eller bara för sig själv. Primörerna behåller sin krispighet samtidigt som smakerna får växa till sig lite när de ångas. Bäst av allt är att allt tillagas i en och samma panna.
4 bitar | lax (ca 130 g styck) gärna med skinn |
salt och peppar | |
Sommarsallad | |
500 g | kokt nypotatis i skivor |
250 g | grön sparris i bitar |
100 g | fänkål, tunt hyvlad |
100 g | sockerärtor, strimlade |
150 g | rädisor i halvor |
3 msk | olivolja |
1 msk | vitvinsvinäger |
salt och peppar | |
Romsås | |
2 dl | god majonnäs |
1 dl | gräddfil |
50 g | stenbitsrom |
1 msk | skuren gräslök |
0,25 st | vitlöksklyfta (finriven) |
1 msk | citronjuice |
1 tsk | dijonsenap |
salt och peppar | |
Till servering | |
Plockad dill |
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.
Campingköket görs i samarbete med: