Norje Boke Camping – favorit för barn och hårdrockare

Norje Boke är en lugn idyll vid Pukaviksbukten utanför Sölvesborg. Ortens camping lockar bland annat barnfamiljer, sportfiskare, solbadare – och så klart – rockande festivalbesökare.

Mikael Hamrin har praktiskt taget vuxit upp på Norje Boke Camping. Han föddes samma år som pappa Niclas tog över campingen, 1989, och har sett verksamheten utvecklas under åren. För fem år sedan tog han och hans syster Rebecka steget in som delägare och har varit högst delaktiga i den snabba expansion företaget har gjort.
– Vi har satsat stort på spännande upplevelser för barnfamiljerna – allt från Pippi-show, Spökjakter, och Vattenpark till Barnklubb, fotbollsturneringar och dagliga aktiviteter som glassutdelning, lekplats och linbana, berättar Mikael.

Mikael, Rebecka och Niclas Hamrin driver campingen tillsammans.

Stor föreställning

Pippi-showen sätt upp i egen regi en gång per säsong.
– Det är en stor föreställning med inhyrt piratskepp, kanoner som vi själva svetsat ihop, riktiga kostymer och dräkter och en väl inövad teaterpjäs. Första gången kom 50 personer, nu lockar showen runt 800 personer.
I år har Vattenparken blivit 30 procent större och erbjuder bl a hoppborgar, hinderbanor, rutschkanor, studsmattor och ett hamsterhjul.
– Dessutom har campingen utökats med ett 60-tal nya platser och sammanlagt finns nu närmare 450 platser, varav 70 procent med el, säger Mikael.
Campingen har just nu 82 långliggare och 35 för- och eftersäsongsgäster, d v s tiden före och efter Sweden Rock Festival.

”Sköter sig exemplariskt”

Festivalen är en speciell vecka på campingen då den lugna familjeidyllen byts ut mot diggande hårdrockare från hela landet.
– Fast stämningen är lika familjär, vi har massor av stammisar och de flesta känner igen varandra. Alla sköter sig exemplariskt och är överlag glada och trevliga, tycker Mikael.
Det fanns en farhåga att pandemin skulle innebära en nedgång, men det har blivit tvärtom.
– Vi gjorde rekordår förra året och tror att trenden håller i sig, att campinglivet gett mersmak för våra nya gäster och fortsätter komma hit.
Efter ett helt liv i campingmiljö så trivs Mikael fortfarande utmärkt med sitt jobb.
– Det är framför allt den sociala biten jag gillar, att träffa folk och underhålla barnen, avslutar han.

Norje Boke Camping har 450 platser i vacker kustmiljö.

Fakta Norje Boke Camping

Läge: strandnära vid Pukaviksbukten.
Klass: fyrstjärnig.
Platser: 450, varav ca 315 med el.
Glampingtält, restaurang, butik, servicehus med kök, samlingsrum och matrum.
Vattenpark med studsmatta, rutschkana och hinderbana.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket