Provkörd: Burstner Lyseo T 744 ”Harmony Line” 2018 – Banbrytande modell har blivit ännu bättre

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Många höjde på ögonbrynen när Bürstner häromåret lanserade Lyseo T 744. Med sin innovativa planlösning liknar den inget annat i sin modellklass. Husvagn på Väg har provkört den senaste upplagan som dessutom är kryddad med designkonceptet Harmony Line.

Vi tittar närmare på designnyheterna i Bürstner Lyseo T744 Harmony Line årsmodell 2018.

Vi tittar närmare på designnyheterna i Bürstner Lyseo T744 Harmony Line årsmodell 2018. Bürstner Lyseo T 744 tillhör de husbilar som erbjuder betydligt mer än vad ögat först ser. Längst bak är den nämligen försedd med både ett vardagsrum och ett sovrum. Fast inte samtidigt förstås. I ”normalläget” finns en skön och inbjudande soffgrupp längst bak, här har vi själva vardagsrummet. En salong med vinkelsoffa, ett skåp längs ena väggen med fin avställningsyta ovanpå och en fri vägg att ha TV:n på, möter en i bilens bakdel. När det blivit dags att sova hissar man – efter några få förberedelser – ned sängen från taket och får ett sovrum bak i bilen i stället. Denna lösning är genial i all sin enkelhet. Man använder oftast bara sängen på natten och under dagen är det ju en stor yta som står tom.

Väl avstämda färger och en behaglig ambiensbelysning ger ett trivsamt intryck.

Väl avstämda färger och en behaglig ambiensbelysning ger ett trivsamt intryck. HemkänslaÅrsmodell 2018 av Lyseo T 744 har utvecklats ytterligare, framför allt har tillverkaren lagt stor vikt vid designspråket. Nytt utseende på t ex klädseln, som fått nya linjer och färger, förstärker hemkänslan i bilen, fler belysningspunkter och rent stilmässiga åtgärder ger rättvisa åt tilläggsnamnet ”Harmony Line”. Bilen är sedan tidigare försedd med en hel del smarta designfunktioner. Till exempel finns soffbordet inskjutet under soffan. Man rullar fram det och justerar det till önskad höjd. En av förvaringslådorna under garderoben går att dra fram. Eftersom den har ett lock blir den en bra avställningsyta vid utkanten av soffan. Detaljer som belysningsknappar, vattenkran och lampor är stilfullt formgivna och bidrar till en gedigen känsla i bilen. Köket är snyggt och praktiskt med smart placerade lådor. En rund och djup vask kombineras med en riktigt snygg kran. Den trelågiga spisen är byggd på bredden. Badrummet har dusch och toa tillsammans vilket fungerar väldigt bra här. Ytan är inte stor, men väldisponerad.

Lyseo T 744 har en ny smakfull exteriör design med dekorfält i mörkgråa nyanser samt ett fält i terrakotta-färg som snygg kontrast.

Lyseo T 744 har en ny smakfull exteriör design med dekorfält i mörkgråa nyanser samt ett fält i terrakotta-färg som snygg kontrast. Smakfull exteriörLyseo T 744 har en ny smakfull exteriör design med dekorfält i mörkgråa nyanser samt ett fält i terrakotta-färg som snygg kontrast. En av linjerna är reflekterande och kan rentav användas som spegel om så önskas. Lågprofilchassi ger bilen ett slankt intryck och skvallrar inte om att det invändigt är 205 i takhöjd och nära nog en liten trerummare med det flexibla akterutrymmet. Bilens köregenskaper känns precis som de brukar i en delintegrerad husbil på 7,20 m med Fiatchassi. I testbilen sitter en 150 hk motor som levererar bra. Förarmiljön är praktisk och ganska trivsam. Garaget har bra lastmöjligheter. Bilen har en lastlucka som standard, en extra lucka på andra sidan är tillval. Garaget rymmer både utemöbler, grill och andra förnödenheter, men vill man ha cyklar med får man ha dem på ett cykelställ utanpå.

Toalett och dusch är i samma utrymme, men avdelat med en duschkabin.

Toalett och dusch är i samma utrymme, men avdelat med en duschkabin. SammanfattningI en kort summering av bilen konstaterar vi att det är generösa utrymmen invändigt med en ståhöjd på över två meter. Golvet är helt plant genom hela bilen och varken i duschen eller badrummet finns några störande hjulhus. Det finns två inredningsalternativ och två klädselalternativ att välja mellan. Naturligtvis är all belysning LED och golvet är dubbelt med flera bra stuvfack. Utvändigt lägger vi märke till de sobra dekorlinjerna, en bred bodelsdörr, ett nedsänkt fotsteg och så naturligtvis de generösa måtten på högra lastluckan.

Konceptet Harmony Line innebär att dekor, tyger, material, inredning och design harmonierar.

Konceptet Harmony Line innebär att dekor, tyger, material, inredning och design harmonierar. Om Harmony LineAlla modeller i Bürstner Lyseo TD-serien av årsmodell 2018 kan fås i utförandet Harmony Line. Konceptet innebär att dekor, tyger, material, inredning och design harmonierar. Dessutom ingår massor av utrustning som t ex Skyroof-takfönster med mörkläggning, premiumdörr XL, passagerarkrockkudde, el-backspeglar, AC och farthållare. Bürstners vd Jens Kromer förklarar filosofin bakom Harmony Line så här:– Vi vill skapa ett unikt livsutrymme för de som älskar att resa. Alla ska känna sig som hemma i våra fritidsfordon. Det är den typiska Bürstner-känslan vi har sammanfattat i begreppet hemkänsla.

Även smådetaljerna är fina och bidrar till känslan av finish.

Även smådetaljerna är fina och bidrar till känslan av finish. Om Lyseo-serienLyseo är en fordonsgeneration som Bürstner lanserade 2017. Serien finns i tre modeller; Lyseo Time A är en familjevänlig alkovmodell med två planlösningar medan Lyseo TD är halvintegrerad och marknadsförs i åtta utföranden varav sex kan fås med elektriskt nedsänkbar taksäng. Toppmodellen Lyseo Time I är helintegrerad och finns i fyra planlösningar. Fakta Bürstner Lyseo T 744 ”Harmony Line”Tjänstevikt: 3060 kg Totalvikt: 3850 kg* Lastvikt: 790 kg Skatt: ca 6300 krMotor: 150 hk Längd/bredd: 749/230 cm Antal bäddar: 2Värme: Luftburen Truma 6 EFärskvatten: 120 liter Spillvatten: 90 literKyl: 145 l Frys: 15 l * Kräver C-kort om körkortet är utfärdat efter 1996.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket