Test Outwell Biscayne 6 – det perfekta familjetältet
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Det perfekta familjetältet, vilket är det? Det kan det finnas många svar på, men för vår familj, som består av två vuxna och två barn, är Biscayne 6 helt perfekt.

Läs mer om tältsemester på CampingSverige.se

Det är gott om plats för en familj på fyra personer med det stora uppehållsrummet och de två sovkabinerna.

Det är gott om plats för en familj på fyra personer med det stora uppehållsrummet och de två sovkabinerna. InredningInredningen är mycket enkel med ett stort uppehållsrum längst fram i tältet, och två sovkabiner som standard. En till föräldrarna och en till barnen.Mer än så är det inte, men vi har heller inte behov av mer, för det viktigaste tycker vi är att det är högt i tak (2,10 m) och inte har för sluttande väggar, vilket ger mycket mer rymlighet.

Med en Organizer mellan de två sovkabinerna är det enkelt att hålla ordning på alla småsaker som annars så lätt försvinner i ett tält.

Med en Organizer mellan de två sovkabinerna är det enkelt att hålla ordning på alla småsaker som annars så lätt försvinner i ett tält. Flexibla sovkabiner och förvaringsutrymmeDu kan ta bort väggen mellan de två sovkabinerna och istället få en stor. Det är väldigt trevligt om ni som oss tycker om att sova tillsammans hela familjen. Hela den ena sovkabinen kan också tas bort helt och hållet om du inte är i behov av fyra sovplatser, och hellre vill ha mer förvaringsutrymme. På framsidan, mellan de två sovkabinerna, finns en så kallad Organizer. Den är perfekt att förvara tidningar, mobiltelefoner, laddare och andra småsaker som lätt kan försvinna i ett tält.

Det är enkelt att sätta upp tältet eftersom det har färgkoder på stänger och löpkanaler.

Det är enkelt att sätta upp tältet eftersom det har färgkoder på stänger och löpkanaler. Uppsättningen av Biscayne 6 är enkelÄr du nybörjare har det gjorts massor från producentens sida för att underlätta för dig. Instruktionsboken är standard, därutöver kommer stänger och löpkanaler med färgkoder som gör uppsättningen så mycket enklare.Jag brukar rekommendera att du gör ett test att sätta upp tältet hemma i trädgården före avresan, det tar högst en kvart. Alla utvändiga bågar och kardborreband ger ett mycket stabilt tält, och på denna resa ligger vi vid havet och får en del vind på oss, men det är inga problem alls. Tältet står stadigt.

De stora tonade fönstren ger bra utsikt och kan stängas till inför natten.

De stora tonade fönstren ger bra utsikt och kan stängas till inför natten. Flexibla fönster och ventilationssystemDen kanske största fördelen i detta tält, ut över storleken, är de tonade rutorna och vädringsmöjligheterna. Hela fronten består i stort sett av ett enda avlångt fönster som ger härlig panorama vy, men gardiner finns förstås att dra för om man vill skydda mot insyn från till exempelvis grannar. Tältet kan öppnas upp i båda sidor, och hela fronten kan tas av så att tältet blir mycket öppet.Med andra ord är detta ett mycket flexibelt tält som också är lätt att anpassa efter olika behov.

Det är viktigt att campingutrustningen är lätt och kan fällas ihop så att den tar så lite plats som möjligt i bilen.

Det är viktigt att campingutrustningen är lätt och kan fällas ihop så att den tar så lite plats som möjligt i bilen. Övrig campingutrustningDen viktigaste campingutrustningen är luftmadrasser för att kunna sova gott om natten. Därefter kommer sovsäckar och campingmöbler som bord och stolar. Tänk på att införskaffa möbler som lätt kan packas samman och som inte tar så mycket plats. En familjebil blir snabbt full på tältsemestern.

Golvmattan är skön att gå på med bara fötter.

Golvmattan är skön att gå på med bara fötter. Campinggolvmatta är oundvikligtTill min basutrustning idag hör också en campingmatta. Den är oumbärlig när man väl haft det en gång. Den är skön att gå på med bara fötter och är det lite kallt ute fungerar den värmande.

Om du skall använda ström under tältsemestern så finns det ett speciellt intag för sladden i tältet.

Om du skall använda ström under tältsemestern så finns det ett speciellt intag för sladden i tältet. Grill och kylbox skall medDet är mycket individuellt om man använder grill och kylbox, men jag tycker att det hör till. Kylboxen är genialisk eftersom man alltid kan ha lite mat och kalla drycker nära till hands. Grill och semester hör ihop.

Annex som denna garderob är en genialisk idé eftersom kläder annars snabbt rör till det i tältet.

Annex som denna garderob är en genialisk idé eftersom kläder annars snabbt rör till det i tältet. Extra utrustningIdag erbjuds man massvis med extrautrustning inför sin tältsemester. Saker som kan göra semestern mer bekväm, men kom ihåg att allting tar plats i bilen när det är dags att packa.Till exempel finns det olika annex som kan sättas på tältet med blixtlås och som ger extra plats, till exempel som en garderob eller ett utvidgat köksområde.Annexen är dock lätta att sätta på och tar i stort sett ingen plats alls när de är nerpackade.

Det lilla köksskåpet är praktisk och kan enkelt fällas ihop så det inte tar så mycket plats i bilen. .

Det lilla köksskåpet är praktisk och kan enkelt fällas ihop så det inte tar så mycket plats i bilen. . Ett litet köksskåpDet samma gäller det lilla köksskåpet där du kan ställa undan servisen och maten när det inte används. Det kan också packas samman till en mycket platt väska som inte tar någon plats alls.

Det är skönt att sitta och njuta av naturen ifrån det stora uppehållsrummet med panormavy.

Det är skönt att sitta och njuta av naturen ifrån det stora uppehållsrummet med panormavy. Därför Biscayne 6Biscayne 6 är ett bra val för dig som gärna vill ha ett mindre familjetält.Det är rymligt och alla fönster och ventilationsmöjligheter gör det luftigt.Det finns inga minus med detta tält så länge man inte önskar mer plats eller en annan inredning förstås. Fakta om Biscayne 6: Antal personer: 6Vikt tält: 25.4 kgVikt stänger: 16,8 kgVattenpelartryck: 6000mm Läs mer och hitta din närmaste återförsäljare på Outwells hemsida Läs mer om tältsemester på CampingSverige.se

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket