Danmark: Tre dagar familjesemester på Vesterlyng Camping

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

En campingplats behöver inte vara stor och vräkig för att barnen skall trivas. Det är Vesterlyng Camping på västra Själland ett riktigt bra exempel på.

Vesterlyng Camping ligger i Odsherred vid Havnsö och Nekselø-bukt

Vesterlyng Camping ligger i Odsherred vid Havnsö och Nekselø-bukt Det är fredag eftermiddag och för en dryg timme sedan lämnade vi hemmet med en fullpackad husvagn. Vi skall göra en liten weekendresa, inget stort men alltid något. Vägarna blir smalare och smalare ju längre ut på landet vi kommer. Vi kör i lantlig idyll och med Stora Bält syns i fjärran. Vesterlyng Camping ligger vid vattnet, det är här vi skall bo de kommande tre dagarna.

Vesterlyng Camping har precis anlagt en ny minigolfbana

Vesterlyng Camping har precis anlagt en ny minigolfbana Receptionen med butik ligger mitt på platsen. Här blir vi varmt mottagna av platschefen. Incheckningen går snabbt och efter några minuter är vagnen på plats och vi är redo att börja vår minisemester. Själva campingplatsen är ganska kuperad och man ligger som på små terrasser, vilket gör att platsen verkar öppen. Det finns mycket rabatter och planterade växter, så det är grönt överallt. Mitt på platsen finns en stor lekplats, swimmingpool och en helt ny minigolfbana. Hela platsen är uppdelad i områden, så oavsett var man bor så känner man inte av att man bor ihop med en massa andra, bara de som bor på samma väg. Platsen är lugn.

När campingplatsen ordnar aktiviteter är det jordnära saker som pinnbrödsbakning och fotbollsturneringar som står på programmet

När campingplatsen ordnar aktiviteter är det jordnära saker som pinnbrödsbakning och fotbollsturneringar som står på programmet Lekkamrater överalltBarnen har inte varit här tidigare, men det gör inget. Det tar dem bara några minuter innan de är med i leken. Det är det härliga med camping. Barn möts och leker. När campingplatsen ordnar aktiviteter är det så kallade jordnära saker som att baka pinnbröd och fotbollsturneringar. Sånt som alla kan vara med på. Det finns med andra ord ingen anledning att hela tiden hålla igång med en massa egna aktiviteter. Camping handlar precis lika mycket om att hela familjen har kul tillsammans.

På flera ställen i området kan man uppleva den oberörda naturen

På flera ställen i området kan man uppleva den oberörda naturen Mitt i vacker naturDet som drar de flesta gästerna till campingplatsen, inklusive oss själva, är naturen. Platsen omges av oberörd natur som till exempel Själlands största kustnära hed. Den är som upplagd för promenader eller om man vill längre bort – en cykeltur. Nekselø og Sejerø är också fina utflyktsmål för endagsturer. Färjan går från Havnsø. Det är åter igen den oberörda naturen, djurlivet och de historiska platserna som lockar och som gör att man utan problem kan tillbringa en dag på varje ö.

Man kan inte annat än att falla för lugnet och de vackra omgivningar som omger campingplatsen

Man kan inte annat än att falla för lugnet och de vackra omgivningar som omger campingplatsen Lugn och roVår weekend går dock mest åt till att mysa i husvagnen och koppla av, men vi kommer helt säkert tillbaka hit igen för man faller för det lugn och den skönhet som campingplatsen omges av. Det är ett riktigt bra exempel på att det inte alltid behöver vara full fart – inte ens för barnen. De njuter av den trygga omgivningen och de lite lugnare aktiviteterna. Det säger ju en hel del.Alla batterier är laddade efter tre dagar med frisk luft och familjärt umgänge. Hade vi stannat hemma hade vi lagt tid på en massa husliga plikter. Det kan vi inte här. Vi har istället njutit av vår lilla minisemester, och det har barnen också.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket