Camping i Skåne

För dig som vill känna både stadspuls och naturens lugn, är camping i Skåne ett lämpligt alternativ. Skåne är med sitt storslagna landskap en favorit för många campare, men drar också till sig besökare som vill uppleva mysiga stadspromenader och restaurangbesök på kvällarna.

Det är lätt att hitta camping i Skåne och variationen är stor beroende på var i Skåne du väljer att campa.

Tips på aktiviteter i Skåne

  • Hallands Väderö
  • Svarta Bergen
  • Dressintur Broby-Glimminge
  • Skånes Djurpark
  • Kullabergs Natur
  • Sofiero Slottsträdgård
  • Wanås Slott & Konstpark
  • Johannamuseet
  • Ängelholms Flygmuseum

Norvästra skåne

I nordvästra Skåne är den kontinentala känslan ständigt närvarande. Konturerna av Danmark tronar upp sig i bakgrunden när du blickar ut över Öresund. Färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingør kopplar ihop regionen med Danmark på ett märkbart sätt. Vi tar dig med på en tur från norr till söder.

Mölle och Kullaberg

Den gamla badorten Mölle bjuder på pittoreska vyer och mysig atmosfär. Kullabergs naturreservat sträcker ut sig i havet med klippbranter som stupar närmare 100 meter ner i havet. Via flertalet vandringsleder tar du dig så småningom ut till Kullens fyr som är en av Skånes vackraste utsikter.

Mölle

Lite längre söderut hittar vi Höganäs som sedan länge är känt för sin keramiktillverkning. Än idag betraktas Höganäs som keramikens epicentrum, men har också börjat bli populärt för den lite hippare foodie-generationen. Lokalproducerad mat och mikrobryggerier trängs i Höganäs saluhall. Saluhallen har tidigare inhyst stora brännugnar från 1800-talet som delvis lämnats kvar i sitt ursprungligt skick.

Campingar i nordvästra Skåne

First Camp Mölle ligger strax söder om Mölle och Kullabergs naturreservat. Campingen är familjevänlig och erbjuder poolområde och aktiviteter för barn i alla åldrar. Bland aktiviteterna hittar du klättring, dykning och snorkling – eller lugna skogspromenader för den som föredrar lite lugnare tempo.

Lerbergets Camping ligger precis vid stranden till Öresund, 2km från Höganäs centrum. Det är en mycket vacker camping med närhet till både sandstrand och skogsområde. Campingen har 155 unika husvagn- och husbilsplatser och kan välja mellan camping intill stranden eller inne i skogen.

First Camp Råå Vallar-Helsingborg ligger precis vid vattnet, 5 km från Helsingborgs centrum. Campingen har en slående utsikt över Ven och Danmark och är perfekt för barnfamiljer och för par. Du tar dig enkelt till Helsingborgs myllrande krogliv med cykel där du kan avnjuta en middag samtidigt som solen sänker sig bakom silhuetten av Danmark.

Ställplatser för husbilar finns på Bläsinge Gård, som ligger intill Jonstorps Vandrarhem på den vackra landsbygden utanför Jonstorp. Gunnestorps stoppställe erbjuder ställplatser i en ekskogsdunge på landsbygden cirka 4 kilometer från Jonstorp.

Bjärehalvön

Bjärehalvön är en halvö i nordvästra Skåne, mellan Laholmsbukten och Skälderviken som är väl värt ett besök när du campar i Skåne. Halvön har ett extra gynnsamt klimat för odling och medför att en stor del av Sveriges odlade grönsaker odlas just här. De vidsträckta fälten bjuder på otroliga vyer medan som mynnar ut i det klippiga området Hovs hallar i nordväst.

Camping i Båstad

Vid Hallandsåsens fot hittar vi Båstad som med sina vidsträckta stränder varje år lockar besökare som vill, bada, sola, festa och njuta av livet. Det lilla samhället lever upp på somrarna och lockar med aktiviteter för alla smaker.

Båstad Camping  är en familjecamping vid Hemmeslövsstrand, Båstad. Det finns även ställplatser för husbilar i direkt anslutning till campingen.

Norra Bjärekusten och Hovs Hallar

Här kan du uppleva några av Sveriges vackraste klapperstensstränder och utsiktspunkter. Här har djur betat i 5000 år och spåren efter forntida invånare är många.

Caravan Club Norrvikens Camping är en camping vid havet som ligger vackert inbäddad mellan Hallandsåsens skyddande slänter och Laholmsbuktens klara vatten.

Camping i Torekov

Torekov är en av Sveriges populäraste sommarorter. Med sina kullergator, rika kulturliv och sevärdheter är Torekov stycke äkta svensk sommaridyll.

First Camp Torekov är en familjecamping utanför Torekov som ligger vid Kattegatts strand. en havsnära camping som bjuder på magiska solnedgångar.

Södra Bjärekusten och Ängelholm

Längs södra Bjärekusten breder Skälderviken ut sig. Vattnet är rikt på fisk och chansen att få se tumlare, knubbsäl och gråsäl är ganska stor. Naturreservatet bjuder på ett rikt djur- och växtliv som upplevs bäst genom vandring längs Skåneleden genom naturreservatet.

Råbocka Camping ligger vid kusten utanför Ängelholm. Omgiven av sandskog, 300 m från havsbrynet.

Solhälls camping är en liten lugn familjecamping. Den ligger 2,5 km öster om Ängelholms centrum.

Ställplats Föreningshamnen i Skälderviken. Nära till badstranden och cykelavstånd in till Ängelholm.

Österlen

Österlen anses av många vara Skånes Provence och vi är beredda att hålla med om detta. Här vimlar det av pittoreska byar med gårdsbutiker, loppisar och fantastisk natur. På Österlen hittar du även många havsnära campingplatser där ett morgondopp aldrig är långt borta.

Kivik

I Sverige växer nästan 3 miljoner äppelträd och 90% av dem  växer i Kivik. Här har äppelodlingarna även blivit en del av turistnäringen och det anordnas evenemang under hela året. Årets höjdpunkt är Äppelmarknaden som drar storpublik varje år.

Äppelblomssafari

Åk traktor och vagn genom mysteriets vackra blommande äppelodlingar. En guidad tur tar ca 2 timmar. Då ingår äppelfika med bulle och dricka. I södra delen av Kivik, där äppelodlingarna möter Hanöbukten, ligger Kiviks Musteri AB. Här planterade Henric Åkesson 1888 de äppelträd som skulle bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling och lade samtidigt grunden till familjeföretaget Kiviks Musteri.

Campingplatser i Skåne

© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket