Camping på Västkusten

Planerar ni att besöka västkusten för er nästa campingsemester? På Västkusten finner du ett brett utbud av fina campingplatser med olika boendemöjligheter, aktiviteter, sevärdheter, utflyktsmål och semesterupplevelser att välja mellan. Vi vill gärna inspirera dig och underlätta ditt val av anläggning för din kommande resa till den vackra västkusten.

Västkusten är känd för sin fantastiska kustlinje med en mängd olika landskap och stränder. Här finns kilometerlånga sandstränder och solvarma klippor bland kobbar och skär. Det finns campingar med boende intill centrala göteborg, havet, sjön och skogen för alla smaker och önskemål.

Tips på aktiviteter på Västkusten

  • Liseberg
  • Universum
  • Botaniska Trädgården
  • Volvo Museum

Göteborg

Camping i Göteborg

Göteborg är en mångfacetterad stad som erbjuder en rad olika aktiviteter och upplevelser för besökare. Ett av de mest populära sätten att uppleva staden är att ge sig ut i Göteborgs skärgård och njuta av den vackra naturen och det kristallklara vattnet. För den som söker mer adrenalinpumpande aktiviteter finns Liseberg, en av Europas största nöjesparker, där man kan uppleva fartfyllda berg- och vattenbanor och samtidigt känna vinddraget genom håret.

För den som är intresserad av vetenskap och teknik är Universum en given destination. Här kan man utforska både regnskogens rika ekosystem och rymdens oändliga rymd på en och samma dag. Universum är en interaktiv vetenskapscenter som erbjuder en mängd olika utställningar, föreläsningar och experiment för både unga och gamla.

Göteborg är också känt för att vara en av Europas främsta matstäder med ett stort antal prisbelönta restauranger och krögare. Här duggar smakupplevelserna tätt och man kan njuta av allt från klassisk svensk husmanskost till internationella delikatesser. Maten i Göteborg är inte bara god utan också tillagad med omsorg och passion, vilket gör att besökare kan förvänta sig en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Sammanfattningsvis är Göteborg en stad som har något att erbjuda för alla, oavsett om man är ute efter naturupplevelser, adrenalinpumpande aktiviteter eller gastronomiska äventyr.

Populära campingplatser i Göteborg

Lisebergsbyn – Mitt i naturen, mitt i centrala Göteborg hittar ni Lisebergsbyn. En modern året-runt öppen boendeanläggning för både husvagnar, husbilar och tält belägen endast 10 minuter från Liseberg och centrum.

Lisebergs camping Askim Strand – Lisebergs camping Askim Strand är en utmärkt plats för familjer som söker en rofylld och underhållande campingupplevelse. Belägen i närheten av både strand och brygga erbjuder den en mängd olika badmöjligheter för besökare. Askims badet och Marholmsbadet är bara två av de populära badplatserna i området.

Bohuslän

Camping i Bohuslän

Bohuslän är känt för sina gamla charmiga fiskesamhällen som ligger tätt längs kusten. Det är den perfekta platsen för alla som vill frossa i skaldjur och njuta av bad från både stränder och klippor under semestern. Här finner du ett pärlband av Västkustens mest populära orter, såsom Smögen, Kungshamn, Strömstad, Hamburgsund, Lysekil, Uddevalla, Fjällbacka, Grebbestad och många fler.

Bohuslän är en plats för alla, oavsett om du vill utforska fiskebyarna och deras unika kultur och historia eller njuta av sol och bad vid någon av kustens många stränder. Här finns också möjligheter att paddla kajak eller besöka någon av de många öarna.

Populära campingplatser i Bohuslän

Vindöns Camping & Marina – Vindöns Camping & Marina är en lugn och miljömedveten familjecamping som ligger mitt i Bohuslän på norra Orust. Här kan du koppla bort från vardagens stress och njuta av naturen.

Sotenäs Camping – På Sotenäs Camping bor du billigt och bra. Med eget klippbad och gång/cykelbana in till Kungshamn och Smögen. Husbilsplatser med havsutsikt. Fantastiska solnedgångar ingår!

Halland

Camping i Halland

I Halland finns det något för alla campare, oavsett om man vill koppla av på en lång fin sandstrand eller ge sig ut på äventyr i vacker bokskog. Aktiviteter som vindsurfing och cykelleder är populära bland besökare och för den som vill shoppa finns möjligheten att besöka Ullared.

Halland har flera charmiga sommarstäder att utforska, inklusive Varberg, Halmstad, Falkenberg och Båstad. Varberg erbjuder fantastiska möjligheter till avkoppling och wellness med dess varma källor och spa-anläggningar. Halmstad är känt för sin härliga strandpromenad och fina golfbanor. Falkenberg är en romantisk och pittoresk stad med sin vackra kustlinje och små butiker. Båstad är ett populärt resmål för tennisentusiaster, då staden är värd för Swedish Open varje år.

Oavsett vilken sommarstad man väljer att besöka i Halland så kan man förvänta sig en fantastisk semesterupplevelse med fina stränder, spännande aktiviteter och charmiga städer att utforska.

Populära campingplatser i Halland

Båstad Camping – Båstad Camping är den ultimata destinationen för alla som vill uppleva en unik semester på Bjärehalvön. Denna idylliska camping ligger precis vid kusten och erbjuder en avslappnad och fredlig atmosfär med högklassig service och en mysig ”hemma-känsla”. Campingplatsen har moderna och miljövänliga faciliteter, inklusive ett eget kök där du kan njuta av läckra måltider och en mängd aktiviteter som passar både för barn och vuxna.

Vallsnäs Camping – Vid sjön Unnen, belägen ca 2 km från Unnaryd i östra Halland, hittar du Vallsnäs Camping – en pärla mitt i den orörda vildmarken. Här kan du leva nära skog och vatten, och njuta av allt vad naturen har att erbjuda. Vid Vallsnäs Camping kan du njuta av ett brett utbud av aktiviteter, inklusive bad i sjön, kanotuthyrning, fisketurer och bärplockning. Förutom att utforska området runt campingen, finns det också möjlighet att besöka närliggande sevärdheter som Unnaryds hembygdspark och en mängd historiska platser.

Campingplatser på Västkusten

© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket