Camping på Öland

Öland är ett av Sveriges mest populära semestermål. Det är kanske inte så konstigt med tanke på de milslånga badstränderna, den dramatiska naturen och framförallt antalet soltimmar. Öland har alltid placerat sig högt i ”solligan” som varje år mäter soltimmar på flera orter i Sverige.

 

Se och göra på Öland

Öland erbjuder aktiviteter för alla åldrar året runt

Öland har något för alla, även för de lite äldre. Det finns ett stort utbud av natur- och kulturupplevelser och Öland är även rikt på fornminnen.

Barnaktiviteter på Öland

Många barnfamiljer väljer camping på Öland för barnens skull. De långgrunda stränderna är perfekt för plask och lek och det finns alltid något att hitta på. Här är några av våra favoriter.

Lådbilslandet i Löttorp

Lådbilslandet

På Lådbilslandet är det barnen som bestämmer. Här väljer de om de vill ratta lastbil med släp, traktor eller varför inte husvagnsekipage. Alla Lådbilarna drivs av bensinmotorer och körs på en asfalterad bana med vägmärken och en miniversion av Ölandsbron. Barnen får köra så mycket de vill för en fast entréavgift och efter avslutat besök får alla ett eget körkor att stoltsera med. Lådbilslandet passar bäst för barn i åldern 2-10 år.

Läs mer på ladbilslandetoland.com

Kamelranchen i Alböke

Kamelranch

Det är många nyanlända campare på Öland som varit på väg att köra av vägen när de plötsligt upptäckt kameler utanför bilfönstret. På alvaret längs väg 136 i höjd med Alböke betar kameler från Ormöga gård som även erbjuder kamelridning. Om du inte känner dig bekväm på kamelryggen går det bra att bara klappa de majestätiska djuren. Det finns även ett minizoo med kaniner, getter och minigrisar.

Läs mer på kamelranch.se

Aktiviteter en molnig dag på Öland

Öland moln

Aktiviteter en molnig dag på Öland

Den svenska sommaren bjuder som bekant inte på sol och bad alla dagar. När du campar på Öland är det dock inget problem. Vi har samlat några tips på saker att hitta på för båda stora och små.

Åk på loppis-safari

Loppis

Loppis-skyltarna står tätt på alla öländska vägar. Längs ”östra vägen” som sträcker sig från Föra i norr till Ottenby i söder hittar du många mysiga loppisar och små trädgårdscaféer. Perfekt för en regnig dag.

Om du vill hitta fler loppisar på Öland rekommenderar vi Facebookgruppen ”Loppisguiden Öland”.

Eketorps borg

Eketorp

Eketorps borg är en fornborg från järnåldern som återuppbyggts till sitt ursprungliga skick. I den återuppbyggda borgen finns hus från både järnålder och medeltid. Borgen är 115-120 meter i diameter och är ett mäktigt byggnadsverk. Det går att boka guidade turer i boren, men det går också bra att strosa runt på egen hand.

Läs mer på eketorpsborg.se

Cykla på Öland

Öland på cykel

Ölands högsta punkt är 55 meter över havet och därmed kan vi konstatera att landskapet är synnerligen platt. Det gör Öland extra väl lämpat för cykel. Du kan ta dig runt hela ön på cykel utan att behöva cykla på den hårt trafikerade väg 136.

Det har under en längre tid pågått ett projekt för att utveckla cykelvägnätet på Öland och på cyklapaoland.se hittar du cykelkartor och förslag på rutter.

Camping på Öland under lågsäsong

Långe Jan i höstskrud

Öland är så mycket mer än sol och bad. Under lågsäsongen infinner sig ett lugn som smälter väl ihop med det karga landskapet. När trädens höstfärger blandas med den gråa kalkstenen uppstår ett magiskt ljus som måste upplevas på plats. För dig som har husbil finns många möjligheter att campa på Öland året runt.

Ölands Skördefest

Sista helgen i september anordnas Ölands Skördefest. Det är en färgsprakande festival med pumpor, konst och matupplevelser. Skördefesten invigs varje år i ”Årets Ölandsby” och pågår sedan i nästan en vecka runtom på olika platser på ön.

Många campingplatser på Öland håller öppet under Ölands Skördefest vilket ofta avslutar campingsäsongen på Öland.

Läs mer på skordefest.nu

Boka camping på Öland

Camping på Öland är väldigt populärt. Campingplatser står för nästan hälften av alla kommersiella boendeformer under juni-augusti. Om du vill campa på Öland har du många alternativ att välja mellan. Standarden är i regel väldigt hög med goda faciliteter. På Öland hittar du två av Sveriges totalt sexton femstjärninga campingar – Sonjas Camping och Böda sand.

Planerar du att campa på Öland under högsäsong i juli, rekommenderar vi att du förbokar din campingplats. Längre ner på sidan hittar du en lista med campingplatser på Öland och kontaktuppgifter.

Campingar som är anslutna till SCR Svensk Camping bokar du enklast på camping.se.

Du kan även boka ditt boende på Öland via Ölands Turistbyrå på oland.se

Campingplatser på Öland

© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket