Skånes Djurpark satsar på glamping

Redan innan Skånes Djurparks nya satsning Wild Lodge är färdigbyggd är bara 30 procent av nätterna lediga under säsongen. Övernattningspaket med lite lyxigare camping, så kallad ”glamping”, är populärare än någonsin.

– Den stora efterfrågan bekräftar trenden med hemester och naturnära upplevelser. Förra sommaren sålde övernattningarna helt slut i de tält vi har i Camp Oak och intresset för de nya tältstugorna är stort och bokningar kommer från hela landet. Att sova omringad av kronhjortar och med möjlighet att höra vargarna yla på nätterna är en sommarupplevelse som många vill uppleva, säger Glenn André Viste Bøe, vd Skånes Djurpark.

De tio nya tältstugorna har storslagen utsikt över kronhjortarnas dal.

Granne med kronhjortarna

Just nu är bygget i full gång och de tio nya tältstugorna med kök, allrum och sovrum växer fram på höjden i kronhjortarnas hägn. Stugorna kommer att ge plats till ytterligare 50 övernattande gäster inne i parken. Sedan tidigare finns även tältbyn Camp Oak med övernattning i stora familjetält.

Bakom tältdukarna i nya Wild Lodge finns 38 kvadratmeter med kök, allrum, badrum och två sovrum. De främsta tälten har utsikt över kronhjortshägnet och hjortarna kan komma ända inpå husknuten. På morgonen får gästerna möjlighet att både njuta av egen frukost och mata hjortarna med deras favoritmat.

Bakom tältdukarna finns stugor på 40 kvadratmeter med kök, allrum, badrum och två sovrum.

Premiär till midsommar

– Det är en unik hemester och det märks på det stora intresset för att boka färdiga övernattningspaket med mat, upplevelser och boende. I år vi ser fram emot att även välkomna gäster från grannländerna. Många har fått upp ögonen för Sveriges och Skånes många smultronställen, säger Glenn André Viste Bøe.

Att bo i Wild Lodge är ett tvådagarsäventyr där det ingår två dagar i parken, övernattning i tältstuga med frukost, kvällsmat och en mängd unika djurupplevelser. På Midsommardagen den 26 juni kommer de första gästerna att premiärsova i nya Wild Lodge.

Fakta Skånes Djurpark

I Skånes Djurpark bor numera inte bara nordiska djur; 2015 växte ett 20 000 kvadratmeter stort Fåret Shaun Land fram och blev hem för Fåret Shaun och hans flock. Under de senaste åren har Skånes Djurpark vunnit 7 internationella priser för sitt innovativa arbete.

Skånes Djurpark ägs av det norska familjebolaget Lund Gruppen Holding AB. Koncernen är en av Skandinaviens största aktörer inom besöksnäringen och äger förutom Skånes Djurpark även norska nöjesparken Kongeparken, Lunds Tivoli och Lund Gruppen Arrangemang.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket