Det nya operahuset i Oslo får pris för god arkitektur

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

The World Architecture Festival i Barcelona har korat det nya Operahuset i Oslo till "Världens Kulturbyggnad 2008". Nu på fredag koras även vinnaren av "World Building of the Year 2008", Operahuset är även med i den tävlingen och har därmed möjlighet att få fler fina utmärkelser.

Oslos operahusI sin motivering rosar juryn den nya Operan för ett fantastiskt arkitekturarbete som har löst en komplex uppgift på ett logiskt och tydligt sätt. Byggnaden har också visat sig bli en mycket populär plats i Oslo dit många söker sig. Operans storlek, ambition och kvalitet har dessutom höjt norsk arkitekturs standard. Utnämningen av Oslos operahus till Världens Kulturbyggnad 2008 har skett under World Architecture Festival, som i dessa dagar arrangeras i Barcelona, med 1500 arkitekter från hela världen. Sammanlagt 722 projekt från hela världen har värderats i tävlingen.  

Utnämningen av Oslos operahus till Världens Kulturbyggnad 2008 har skett under World Architecture Festival

Utnämningen av Oslos operahus till Världens Kulturbyggnad 2008 har skett under World Architecture Festival

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket