Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

26.8.08

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Heta Concorde-nyheter

Inför modellåret 2009 bjuder tyska Concorde på en rad spännande nyheter.

Klicka för större bild


Liner 900 G heter det nya flaggskeppet, som längst bak har ett garage som verkligen gör skäl för beteckningen. I detta garage finns nämligen plats för en Smart – det är bara att bestämma sig för om man vill ha en cabriolet eller en med fast tak …

Modellen kan även beställas i Charisma-utförande – Charisma I 900 G.

För att ytterligare förbättra komforten under körning kommer alla Charisma-modeller på Iveco Daily- och MAN-chassi att levereras med helluftfjädring från välkända Goldschmitt. (Att Charisma numera kan levereras på MAN-chassi är också en nyhet inför 2009.)

Även för de Liner- och Cruiser-modeller som byggs på MAN-chassi har Goldschmitt utvecklat speciella luftfjädringssystem.

Förbättrad boendekomfort

Alla Charisma-, Cruiser- och Liner-modeller är numera försedda med vattenburen värme – och givetvis även med golvvärme. Ett sinnrikt reglersystem gör att man kan välja om man vill ha även garaget uppvärmt eller inte, och det är lätt att sänka temperaturen i husbilen nattetid.

I Credo-seriens alkovmodeller kan man numera erbjuda två enkelsängar i alkoven – detta i kombination med en rundsittgrupp längst bak i bilen.

Klicka för större bild


Förbättrad ljudkomfort

Som tillval till alla modeller kan Concorde nu erbjuda ett kombinerat multimedia- och navigeringssystem som även har en integrerad backkamera.

Stereons DVD-spelare klarar även MP3-skivor, och ljudsystemet är försett med separat bashögtalare. Till detta finns möjlighet att programmera in upp till fem olika inställningar (klassisk musik, rock o.s.v.) och ljudet kan optimeras separat för bildelen, vardagsrummet och sovrummet. Det finns också inställningar för ”körning” respektive ”stillastående”.

Navigeringssystemet har pekskärm, och backkameran är försedd med två objektiv – ett som visar ”normal” backspegelbild och ett som visar närområdet vid backning.

En helt ny säkerhetsdörr hör också till 2009 års Concorde-nyheter. Dörren sköts med en pekskärm, och från skärmen kan man även styra ytterbelysningen.

Den nya säkerhetsdörren ingår i standardutrustningen på Charisma-, Cruiser- och Liner-serierna och kan fås som tillval på Carver-modellerna.

Tillökning

Inför 2009 presenteras dessutom en helt ny modell i Credo-serien. Till skillnad från övriga Credo-modeller, som ju är byggda på MB/AL-KO, är nya I 795 L baserad på Iveco Daily med 5,2 tons totalvikt.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt