Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

17.10.08

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Campingbranchen.dk
Dela
 

Hösten är bästa tiden att se över och eventuellt reparera husvagnen

Underhåll och reparation den här tiden på året gör att husvagnen står redo inför nästa säsong.

Det är viktigt för familjens säkerhet att göra en kontroll av gas- och värmesystem med jämna mellanrum. Olyckor förorsakade av felaktiga installationer är störst under vintermånaderna

Det är viktigt för familjens säkerhet att göra en kontroll av gas- och värmesystem med jämna mellanrum. Olyckor förorsakade av felaktiga installationer är störst under vintermånaderna


Nästan oavsett vilken typ av skada

Det är höst och många husvagnsägare väljer nu att ställa undan familjens mobila semesterhus på vinterförvaring. Andra väljer att ha den på en fast plats på en av alla de vinteröppna campingplatser som finns. Men innan man ställer undan vagnen för vintern eller kör in den på en fast plats och sätter upp förtältet är det några saker man bör göra.

Efter en lång campingsäsong, då husvagnen kanske har varit på långresa, är det bra att se över den ifall det har uppkommit några skador under säsongen. Det kan vara tal om hagelskador, bucklor och trasiga lyktor. Nästan oavsett vilken typ av skada det rör sig om, bör man få dem lagade för att begränsa dem. Med vinterns fukt kan många skador bli mer omfattande om de inte blir lagade.

Hos återforsäljare landet över är det just under höstmånaderna som verkstäderna kan reparera utan långa väntetider. Väntar man till våren kan det bli långa väntetider och man riskerar därmed att få skjuta upp sin säsongsstart. Och för alla de som har fått upp ögonen för vintercamping är det självklart nu de bör överväga om de skall uppgradera värmesystemet med till exempel Ultra Heat och golvvärme.

Under alla omständigheter är det a och o att få gjort en värmekontroll. Det är enkelt gjort och man besparar sig arbetet med att upptäcka att värmesystemet är defekt just när man installerat sig på en vinterplats. Samtidigt vet vi av erfarenhet att risken för olyckor orsakade av defekta gasinstallationer är störst under de kallare månaderna. Så det är alltså viktigt för hela familjens säkerhet.

Och det gäller såklart också all annan säkerhetsutrustning som bromssystem med mera. Beslutar familjen sig för att fira jul- eller vintersemester i husvagnen, kan det vara skönt att veta att man kan ge sig iväg spontant utan behöva lämna in vagnen på verkstad först.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt