Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.6.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Foto Rasmus Schønning
Dela
 

Långt hemifrån på weekendresa –del 2:5 – Sverige

Det finns ingen anledning att köra flera dagar för att få utländska upplevelser. Precis i Sverige ligger upplevelserna och väntar, och man kan själv välja om de skall vara kulturella, aktiva eller om man vill känna på storstadens brus.

Klicka för större bild


Vildmarken i Sverige

Skånes Djurpark i Höör har oberörd vacker natur med vilda djur, som man kommer nära inpå.

Campingplatsen ligger mitt i det stora naturområdet och få minuters promenad från själva djurparken. Den kuperade terrängen mitt i skogen gör det mysigt, och det finns en mindre lekplats och en pool som är särskilt uppfriskande en varm sommardag.

Campingplatsen har också sin egen lilla stenåldersby, där det är aktiviteter ett par gånger i veckan. Det är helt klart platsens placering som granne till de vilda djuren som drar.

Bjørnen sover ikke, når man besøger Sveriges vilde dyr i Skånes Djurpark

Bjørnen sover ikke, når man besøger Sveriges vilde dyr i Skånes Djurpark


Skånes Djurpark

Skånes djurpark öppnar klockan 9.00 på morgonen, och under varma sommardagar kan det rekommenderas att vara bland de första, eftersom djuren blir mindre aktiva under dagen, när temperaturen stiger. De stora upplevelserna är att komma nära stora djur som t.ex. älg, björn och myskoxar, men helt klart också de mycket skygga djuren som lodjur och järv. För små barn finns ett minizoo med kaniner och getter.

För upplevelsens skull kan det rekommenderas att börja med så kallade vanliga djur som hästar, får och grisar för att sedan fortsätta genom parken till de vilda djuren som fjällräv, renar och vargar.

Dessutom är det inte långt om man vill uppleva äkta vild natur. Hallands- och Söderåsen ligger en halvtimmes körning från parken, och här finns goda möjligheter att vandra i natur där det känns som man befinner sig långt ifrån civilisationen – utan att riktigt vara det. Vindskydd finns lite varstans, så man kan övernatta i det fria om man har lust.

Klicka för större bild


Campingplatsen

Platsen har också ett mycket annorlunda vandrarhem, som är byggt inne i berget. Platsen har pool även om den är liten. Kom ihåg myggspray.

Platsexempel: Skånes Djurparks Camping|& Grottby
Läs mer om platsen nedan via länk eller på googlelänken.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt