Långt hemifrån på weekendresa –del 2:5 – Sverige

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Det finns ingen anledning att köra flera dagar för att få utländska upplevelser. Precis i Sverige ligger upplevelserna och väntar, och man kan själv välja om de skall vara kulturella, aktiva eller om man vill känna på storstadens brus.

Klicka för större bild Vildmarken i SverigeSkånes Djurpark i Höör har oberörd vacker natur med vilda djur, som man kommer nära inpå.Campingplatsen ligger mitt i det stora naturområdet och få minuters promenad från själva djurparken. Den kuperade terrängen mitt i skogen gör det mysigt, och det finns en mindre lekplats och en pool som är särskilt uppfriskande en varm sommardag.Campingplatsen har också sin egen lilla stenåldersby, där det är aktiviteter ett par gånger i veckan. Det är helt klart platsens placering som granne till de vilda djuren som drar.

Bjørnen sover ikke, når man besøger Sveriges vilde dyr i Skånes Djurpark

Bjørnen sover ikke, når man besøger Sveriges vilde dyr i Skånes Djurpark Skånes DjurparkSkånes djurpark öppnar klockan 9.00 på morgonen, och under varma sommardagar kan det rekommenderas att vara bland de första, eftersom djuren blir mindre aktiva under dagen, när temperaturen stiger. De stora upplevelserna är att komma nära stora djur som t.ex. älg, björn och myskoxar, men helt klart också de mycket skygga djuren som lodjur och järv. För små barn finns ett minizoo med kaniner och getter.För upplevelsens skull kan det rekommenderas att börja med så kallade vanliga djur som hästar, får och grisar för att sedan fortsätta genom parken till de vilda djuren som fjällräv, renar och vargar.Dessutom är det inte långt om man vill uppleva äkta vild natur. Hallands- och Söderåsen ligger en halvtimmes körning från parken, och här finns goda möjligheter att vandra i natur där det känns som man befinner sig långt ifrån civilisationen – utan att riktigt vara det. Vindskydd finns lite varstans, så man kan övernatta i det fria om man har lust.

Klicka för större bild CampingplatsenPlatsen har också ett mycket annorlunda vandrarhem, som är byggt inne i berget. Platsen har pool även om den är liten. Kom ihåg myggspray.Platsexempel: Skånes Djurparks Camping|& GrottbyLäs mer om platsen nedan via länk eller på googlelänken.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket