NavEye: Håll koll på din dyrgrip

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Att husvagnar och husbilar stjäls, blir tyvärr allt vanligare. Med modern teknik är det dock enkelt att hålla koll på dyrgripen.

Klicka för större bild I vissa länder kräver försäkringsbolagen att riktigt dyra husbilar är försedda med ett positioneringssystem, så att man lätt kan lokalisera fordonet vid en eventuell stöld. Något liknande krav finns ännu inte i Sverige, men flera försäkringsbolag har i alla fall infört förmåner för de båtägare som investerar i ett positioneringssystem.NavEye TrackIT är ett GPS/GSM-baserat positioneringssystem som direkt larmar dig via SMS om någon försöker flytta din husvagn eller husbil. SMS-meddelandet ger information om larmtyp, tid, objektets position, kurs och fart. Du kan dessutom, via generalagentens hemsida, på en karta se den exakta positionen. Informationen uppdateras dessutom fortlöpande, vilket avsevärt underlättar för polisen att snabbt återta din tillhörighet. En av NavEye TrackIT:s stora fördelar är dess litenhet. Den är inte större än ett kreditkort, och den är endast 17 millimeter tjock. Att den dessutom är designad för att smälta in bland andra motordelar eller elektroniska komponenter gör den ännu svårare att upptäcka.NavEye TrackIT är framtagen i samarbete med ett antal ledande försäkringsbolag som länge eftersökt en produkt i NavEye TrackIT:s storlek (84x45x17 mm) och prisläge (2895: – inkl moms). Förutom denna engångskostnad tillkommer endast avgiften för ett kontantkort hos en mobiloperatör, så att du får ett SIM-kort att sätta i apparaten.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket