Panoramavägen mellan Stryn och Nordfjordeid

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

En naturupplevelse utav det sällan skådade.

Vägen mellan Stryn och Nordfjordeid är inte många mil lång, och det går fort undan på europaväg 15 längs Hornindalsvatnet.Väljer du däremot riksväg 613, den två år gamla panoramavägen, påbörjar du en liten dagstur. Här kör du utom tunnlarna, men får i gengäld en naturupplevelse av sällan skådad sort.Redan 1915 påbörjades planeringen med att bygga en väg på norra sidan av Innviksfjorden mellan Stryn och Nordfjordeid. År 1927 påbörjades byggnationen, men det tog 90 år att färdigställa vägen. Först i september 2005 kunde bandet klippas av för de sista 5,1 kilometrarna mellan Hoplans och Hennebygda.

Som bilturist är det många vackra sevärdheter att välja bland om du tar dig tid att njuta av utsikten

Som bilturist är det många vackra sevärdheter att välja bland om du tar dig tid att njuta av utsiktenFotograf: Terje Rakke, Fjord Norway

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket