Rekord på Elmia Husbil & Husvagn 2008: 41 646 besökare

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Årets upplaga av Elmia Husvagn Husbil har genomsyrats av optimism och framtidstro. Samtliga husvagns- och husbilsmärken på den svenska marknaden har deltagit i mässan och branschen har investerat mer än någonsin inför modellåret 2009.

Klicka för större bild – Det är unikt att samtliga husvagns- och husbilsmärken på den svenska marknaden samlas under ett och samma tak, konstaterar mässans projektledare Jörgen Nyström. Hela 42 husbilsmärken och 21 husvagnsmärken har funnits på plats på mässan. Såväl Elmias mässhallar som det extra utställningstältet har varit fyllda till sista kvadratmetern och några utställare har visat vagnar utomhus. Även besökarna har varit fler än tidigare, 41 646 personer, mot förra årets 39 732.– Årets mässa visar att det finns ett fortsatt starkt intresse för camping på den svenska marknaden, trots oron för lågkonjunktur. Det är en positiv signal som bekräftar branschens egen prognos och visar att dystermakarna har fel, säger Jörgen Nyström. Prognosen från Husvagnsbranschens riksförbund indikerar att det under innevarande år kommer att säljas nya husvagnar och husbilar för 3,5 miljarder, ungefär samma summa som under förra året. En kortvarig nedgång förutspås under nästa år men redan 2010 räknar branschen med en försäljning i nivå med år 2007.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket