Standby 2009: Räddar säsongen för Svenska Tält

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Sviktar husvagnsförsäljningen, drabbas förtältsleverantörerna. Men Svenska Tält har ändå haft en god säsong, tack vare deras standby-tält.

Klicka för större bild – Vi har haft det i vårt sortiment sedan 1995, men det är först nu som det tagit fart, säger Stig Berg, vd på Svenska Tält.Ett standby-tält tar närmare en dag att sätta upp. Men så står det också sedan fast på plats. Du kan köra iväg husvagnen, men ändå låta tältet vara kvar.– Du kan ha tältet uppställt på samma ställe, sommar som vinter, förklarar Stig Berg. När de lanserade tältet 1995 var försäljningen minimal. Ett tiotal tält såldes per år, och så höll det på till en bra bit in på 2000-talet. Då fick camparna upp ögonen för produkten.– Antagligen hänger det ihop med att folk inte har råd att resa runt på samma sätt längre, man står gärna still på en campingplats under en säsong.Standby-tälten står idag för 25 procent av omsättningen hos Svenska Tält. I och med att det säljs både till de som redan har husvagnar och de som köper nya, har Svenska Tält inte märkt av någon annalkande lågkonjunktur.– De flesta av våra vanliga förtält säljs till de som köper nytt, så hade vi inte haft standby-tälten hade vi säkert märkt av en nedgång. Men nu har vi klarat oss ifrån det.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket