Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

26.2.09

Av: Maria Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Camp-let
Dela
 

Camp-let Royal: Skidsemester i Dolomiterna

Hans Jørn Nissen, marknadschef  på Camp-let A/S, kunde inte säga nej då han fick förfrågan av en av de danska Camp-let försäljarna att delta i något av ett mandomsprov: en fyra dagars skidresa med tältvagn till Italienska Dolomiterna.

Klicka för större bild


Som tur är så är en Camp-let Royal utrustad med kraftig tältduk, och många ägare har haft vagnen med sig när de genomfört deras livs resa till t.ex. Nordkap.  Men trots den vetskapen lät det lite för extremt då marknadschefen på Camp-let A/S, Hans Jørn Nissen, utfordrades av en återförsäljare: Åk med på skidsemester. Vi skall bo i en Camp-let.

- Under andra omständigheter hade jag nog hittat på någon godtagbar ursäkt för att få stanna hemma. Men omvänt är ju en Camp-let skapt för att användas året runt, så varför inte, säger 27-åriga Hans Jørn Nissen.

Utfordringen kom från Anders Styrup som år säljare av Camp-let och marknadsansvarig hos en av landets största campingförsäljare, Tarup Campingcenter A/S i Odense. Hos den 23-åriga campingförsäljaren fanns ingen tvekan om att det inte skulle bli en bra tur, och nog skulle de två danskarna lyckas hålla värmen minsann.

Medan en Camp-let vanligtvis packas med allt som hör sommaren till, har denna skidsportsutgåva kompletterats med extrautrustning i form av värmeanläggning för el eller gas, samt bra sovsäckar. Skidorna är naturligtvis också fastspända på takräcket.

- Visst bör man kunna åka på skidsemester i en tältvagn, om man bara har tillräckligt med varma kläder med sig. Varken Hans Jørn Nissen eller jag hade i övrigt planerat någon skidresa, och Hans Jørn kunde ju som representant för Camp-let såklart inte säga nej till min utfordring. Min flickvän har märkligt nog inte frågat om hon kan få åka med. När jag berättade för henne om resan, svarade hon bara: Gör det Ni bara, skrattar Anders Styrup.

Under den extrema utflykten går de faktiskt i samma hjulspår som så många andra Camp-let ägare kört på sina sommarsemestrar i norra Iitalien. Camp-let är godkänd som Tempo 100-vagn i Tyskland och skall på den 1400 km långa resan till Canazei i Dolomiterna dras av en Kia Cee´d som Nellemann Odense ställer till förfogande. Bilen korades som årets campingdragare förra året.

Efter ett par dagar på skidor går turen hemåt igen och direkt till campingmässan i Herning, där skidsportmodellen får en hedersplats i Camp-lets monter.

Det är första gången en Camp-let skickas iväg som snö-logi. Fabriken har tidigare framställt en speciell ökenmodell som den tidigare racerföraren och nuvarande direktören för Volkswagen Motorsport, Kris Nissen, använde som mobilt kontor under World Cup Rallye i Marocko. Kris Nissen är också styrelsemedlem för den sydjyska campingverksamheten.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt