CampingSverige.se

18.9.05

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: På FDM Østersøparken med ro i själen

Vi har hittat en underbar campingplats i en av Danmarks mest avsides belägna trakter. Långt från allfarvägen och storstäder ligger FDM Østersøparken Camping, vackert placerad under doftande barrträd. Man nästan förnimmer en sydländsk stämning, men så befinner vi ju oss också i södra Danmark.

Klicka för större bild


Från semesterbyn Marielyst går de sista kilometrarna längs smala krokiga vägar genom skogen, där sommarstugor i olika färger är det enda man kan se. Fönstren har vi vevat ner och doften av sommar fyller bilen. Vädret är härligt och långt borta kan man höra badgästerna på stranden.

Campingplatsen verkar mindre än den är, därför att den är uppdelad i olika sektioner. Receptionen med butik är det som allt kretsar kring på platsen. Inte bara därför att det är här man hämtar nybakat bröd på morgonen, får inspiration till upplevelser i området eller får hjälp av de vänliga lägercheferna med ditt och datt, utan framför allt för att det är här som lekplatsen finns. Och där det finns barn finns det liv. På den här campingplatsen finns det både liv och massor med barn. Härligt. På ena sidan finns det en grillplats, där man kan äta, vila och leka på kvällen.

Klicka för större bild


Vi trillar in på en av platsens nyanlagda komfortplatser eller s.k. ”härlighetsplatser”. Den är med sina 120 m2 för det första större och för det andra finns det också direkt tillgång till både vatten och kloak. Det betyder att man inte behöver hämta vatten själv eller lämna spillvatten. Det finns nya elstolpar på hela campingplatsen, så även om man kommer med en stor och krävande husvagn, är det inte något problem, då alla har 13 A. Det är det rent tekniska på en komfortplats och det som är ännu bättre är att man har direkt tillgång till den fina sandstranden.

Klicka för större bild


På platsen arrangerar man många olika aktiviteter för både barn och vuxna. Då det naturligtvis är frivilligt att delta, kan semestern se ut på många olika sätt. Naturen inbjuder naturligtvis till avslappning och uppladdning av batterierna. Den trygga omgivningen gör det idealiskt för barnfamiljer och lekkamrater finns det precis utanför dörren. Dessutom är Marielyst är en fin liten semesterby med butiker för brukskonst, caféer och restauranger. Det finns alltså både plats för aktiviteter och avslappning, ett restaurangbesök eller en god middag vid grillen framför husvagnen. Vi föredrar det sista.

Klicka för större bild


Faktaruta

Läs mer om campingplatsen på www.fdm-camping.dk

Det finns också uthyrning av stugor och husvagnar.
FDM:s campingplatser är öppna för alla, men som medlem av FDM får du rabatt.

Sommarens aktiviteter:
Under våren har man kurser i pilflätning, fisketurer samt cykel/motionsturer.
Två stora jazzkvällar i juli med ölbar och grillmat.
Modeuppvisning
Minimässa på temat ”snabb uppsättning”. Många tips till campare med tält och folk, som campar och kör motorcykel.

Se efter på platsens hemsida ang. tidpunkter och priser.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt