CampingSverige.se

8.6.05

Av: Pressmeddelande
Dela
 

Köpenhamn får två nya campingplatser

Campare nöjer sig inte enbart med strand och skog. De vill också ha närhet till storstädernas utbud. Men möjligheterna i Köpenhamn är för tillfället för få och för dåliga.

Campingrådet har med hjälp av Bojesen Consult gjort en analys, som visar att intresset för att campa på Själland har ökat med 11 % under 2005. Dessvärre kommer en del av camparna att hamna utanför Köpenhamn i sommar, eftersom campingplatserna nära staden är för små och inte kan erbjuda bra faciliteter som swimmingpool och toaletter.

Klicka för större bild


Köpenhamnska platser inget att ropa hej åt

”Det är många övernattningar som inte läggs i Köpenhamn eftersom det saknas bra platser. Därmed går turistindustrin miste om pengarna. Nära Köpenhamn ligger endast campingplatser i Bellahøj, Charlottenlund och Rødovre. De två första är inget att tala om, och gemensamt för alla tre är att de är fullbelagda hela sommaren,” säger Campingrådets direktör Poul Fejer Christiansen.

Men det är hjälp på väg till de campare som vill bo nära inpå storstadslivet. Under 2006 öppnar en ny campingplats i Dragør med 300 platser, och Köpenhamns Kommun har som en del av utvecklingsplanen för Amager Fælled avsatt plats till en campingplats vid vandrarhemmet nära Bella Centret och två metrostationer.

Två nya campingplatser i Köpenhamn

Vicedirektör Jon Pape från Väg & Park upplyser att kommunen kommer att bjuda ut området så en privat investerare kan driva campingplatsen. Budgivning kommer dock först komma igång om ett år.

”Köpenhamns Kommun vill gärna kunna erbjuda campare bättre förhållanden än de som finns idag, och vi vill gärna ha campingplatser med god standard i Köpenhamn. I samband med detta har vi också precis gjort en helhetsplan för Bellahøjmarken, som ger oss möjlighet att förbättra standarden på campingplatsen där, ” säger Jon Pape.

Källe: Jyllands Posten (dansk tidning)

Läs mer här

www.dt.dk

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt