Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

9.12.08

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Femtiosex nationer på Hemsedal Topp 20

Vandrarprogrammet Hemsedal Topp 20 är Hemsedals mest populära sommaraktivitet. Toppturböckerna har nu hämtats ner och besöksstatistiken är klar.

Tre tuffa karlar på väg att samla in toppturböcker. Från vänster Kåre Grøthe, John André och Mike Wright

Tre tuffa karlar på väg att samla in toppturböcker. Från vänster Kåre Grøthe, John André och Mike Wright
Fotograf: Lillian Grøthe


Sommaren 2008 gick 20 000 personer, från hela 56 nationer, till topps och skrev in sig i toppturböckerna på de 20 fjälltoppar som utgör Topp 20 programmet. Av dessa var 14 000 norrmän och 6 000 utländska gäster.

Alla Topp toppar är skyltade, utmärkta och graderade från lätta gröna och blå turer till mer krävande röda och svarta turer.

Rekorden på 22 000 personer från 44 nationer från 2006 slogs i antal nationer men inte antal personer. Sommaren 2007 gick 18 000 personer till topps på Topp 20 topparna.

- Det stora antalet nationer som går Topp 20 turer visar att Hemsedal är ett väldigt internationellt resmål, och att god planläggning är nyckeln till succé, både nationellt och internationellt. Toppturböckerna visar också att flera personer har klarat att bestiga alla de 20 topparna under sommaren och hösten, en av dem är en tuff dam på 72 år från Hemsedal, säger marknadschef Odd Holde på Hemsedal Turistkontor.

Hemsedal har under många år satsat hårt på att utveckla ett stort och varierat aktivitetsutbud för individuella gäster året runt. Topp 20 vandrarprogrammet stod klart sommaren 2006 och Hemsedal har de sista tre åren haft en ökning av norska sommargästdygn på mer än 30%. Detta visar att norrmän också har behov av och värdesätter god skyltning och planläggning. Hemsedal har under 2007 och 2008 skyltat, planlagt och graderat 240 kilometer cykelvägar, och ökningen av dem visar att detta också är en mycket populär produktutveckling.

Hemsedal är nominerad till Innovation Norges Reselivspris 2008 för sin helhetliga utveckling av sommarsäsongen. De två andra nominerade är Basecamp Spitsbergen och De Historiska Hotellen och Matställena.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt