CampingSverige.se

9.3.07

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh
Dela
 

Danmark: Handikapprojekt hedrat

Turistgruppen Västjylland i Danmark vann ”Rejseskribenternes Havfruepris”, som överräcktes i Herning på semestermässan ”Ferie For Alle 2007”.

Anni Hornum från Turistgruppen Västjylland (t.h.) och Rejseskribenternes ordförande, Anne-Vibeke Isaksen

Anni Hornum från Turistgruppen Västjylland (t.h.) och Rejseskribenternes ordförande, Anne-Vibeke Isaksen


Ett turistprojekt som startade under en lunch 1998, har i dag blivit en realitet. Visionen var att göra Västjylland till det bästa och mest lättillgängliga semesterområdet i Nordeuropa för handikappade - med speciell fokus på rullstolsanvändare, blinda och hörselskadade. Visionen har nu omsatts till ett konkret projekt, som involverar över 600 företag och institutioner.

Projekt ”Handicapferie i Vestjylland” belönades på ”Ferie For Alle” i Herning med ”Havfruepriset”, som en gång om året delas ut av ”Foreningen af Danske Rejseskribenter”. Priset går till en person eller ett företag som har gjort en speciell och prisvärd insats för danskar som semestrar i Danmark.

Handikappanpassad semester

- Handikappade har ett stort behov av att åka på semester, men de har inte samma tillgång till olika semesterutbud som andra i samhället. Det var det inga andra som tänkte på, då en initiativgrupp 1998 beslöt att göra något speciellt för handikappade på semester. Det startade som ett pilotprojekt i Holmsland. I dag omfattar det hela Västjylland, där handikappade kan semestra precis som alla andra, sade ordföranden för ”De Danske Rejseskribenter”, Anne-Vibeke Isaksen, vid prisutdelningen.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt