Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

10.1.09

Av: Hans Reckweg Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Holländare räddar konkursade Knaus Tabbert Gruppen

Den 1 januari 2009 blev dagen då campingfolket äntligen kunde andas ut.

Klicka för större bild


Den hotade campingverksamheten har räddats ur konkurs av det holländska investmentbolaget HTP Investment BV, alla tre fabrikerna drivs vidare av den nya ägaren. Största delen av arbetsplatserna, över 1000, är därmed säkrade. Knaus Tabbert Gruppen har två fabriker i Jandelsbrunn i Bayern och Sinntal-Mottgers i Hessen, därutöver har de också en fabrik i Nagyoroszi i Ungern, där Eifelland produceras. Innan gruppen hotades av konkurs var det över 1600 anställda. Nu är det 1400 kvar. Villkoret för övertaget är att den Bayerska delstatsregeringen har ställt ett garantikapital på 28 miljoner Euro.

De nya ägarnas mål är att fortsätta göra gruppen till en av de ledande europeiska producenterna av husvagnar och husbilar. Vi har en strategi som är baserad på både naturlig växt och växt på grundlag av uppköp av andra verksamheter och vi vill investera i alla tre fabrikerna, säger Wim de Pundert från HTP.

Den holländska firman, med huvudsäte i Venlo, har specialiserat sig på att överta firmor som befinner sig i akuta svårigheter. HTP har en årsomsättning på mer än 2 miljarder Euro, och cirka 8000 anställda.

Produktionen av de nya 2009 modeller på de tre fabrikerna kommer snart i gång för full kraft och framtiden ser ljus ut för gruppen, som bildades 2001 som en fusion av konkurrenterna Tabbert i Sinntal och Knaus i Jandelsbrunn. Alfried Tabbert startade sin verksamhet 1934 i Schweinfurt, Helmuth Knaus grundlade sin verksamhet 1960 i Marktbreit.

Knaus Tabbert Gruppen var vid sammanbrottet den tredje största producenten av husvagnar. När det gäller husbilar låg gruppen på åttonde plats.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt