Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.3.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Campingbranchen.dk
Dela
 

Komfort till rimlig kostnad – även på semestern

Det är inte särskilt många år sedan som både kök och toalett, i en husvagn, av de allra flesta uppfattades som ganska primitiva. Så är det inte längre. En modern husvagn i dag är ett toppmodernt rullande semesterhus med alla tänkbara bekvämligheter som man kan föreställa sig – märk väl att det också är utan att priserna har gått upp särskilt mycket.

Köket i de nya husvagnarna har allt det den moderna familjen är van vid hemifrån – bland annat varmt vatten, kyl, frys, fläkt.

Köket i de nya husvagnarna har allt det den moderna familjen är van vid hemifrån – bland annat varmt vatten, kyl, frys, fläkt.


Under de senaste tio åren har danska husägare investerat miljarder i renovering. Komfort är nummer ett och kravet på barnfamiljernas samvaro har betytt att allrum och stort kök för samvaro har blivit ett måste, till och med i mindre lägenheter.

Det är en utveckling som också har satt sina spår i campingen, som är danskarnas föredragna semesterform. Producenterna av såväl husvagnar, tältvagnar och familjetält har till fullo förstått och efterlevt camparnas ökade krav på komfort, och betydelsen av ordet familjesemester.

Nutidens husvagnar är i hög grad inredda med hänsyn till såväl barnfamiljer och de så kallade ”lonely nests”, som reser utan barn, men som i gengäld lägger stor vikt på social samvaro med vänner och nya bekanta de möter på campingplatsen.

Nutidens husvagnar är inspirerade av lyxyachts, där man på begränsat utrymme maximerar komforten – och det gäller både i materialval och av val av tekniska installationer. Ett kök i en modern husvagn har idag alla de faciliteter man är van vid hemifrån och jo, – det finns varmt vatten. Det har självklart också skapats plats för både kyl, frys och modern fläkt. Samtidigt är köken normalt placerade, så det är fri yta till såväl den bekväma rundsittgruppen som barnavdelningen.

Den tidigare omoderna toaletten har idag oftast byggts om till ett ordentligt badrum med dusch, stor spegel med indirekt belysning och självklart en modern och hygienisk toalett, som är lätt att tömma.

Därtill kommer också centralvärme, golvvärme, effektiv ventilation, eventuellt air condition och möjlighet till centralt övervakningssystem av alla de olika installationerna.

Det är självklart uppenbart att alla dessa avancerade installationer ännu inte finns i tältvagnar eller familjetält. Likväl har producenterna också följt med i utvecklingen här. Campingmarknaden är en brokig marknad, och vi ser till exempel att tältcamping är på stark framgång. För en relativt låg kostnad kan man få ett lättviktstält som sätts upp på några få minuter och som har både uppehållsrum, sovrum, ett par barnrum och garderober. Det samma gäller tältvagnar, som själfallet kan levereras med moderna kök.

Med husvagnen på kroken har man möjlighet att ta med den komfort man är van vid hemma, och samtidigt få en riktigt härlig familjesemester för ett rimligt pris.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt