Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Kirsten Vig Jørgensen
Dela
 

LMC 2009: Musikalisk harmoni i mellanklass husvagn

Stort intresse för LMC´s husvagnar och inte minst för modellserierna Cello och Musica.

Münsterlands nya serie Cello går i en mycket ungdomlig stil med ljus interiör, moderna tyger och snygga ljuseffekter.

Münsterlands nya serie Cello går i en mycket ungdomlig stil med ljus interiör, moderna tyger och snygga ljuseffekter.


Hos LMC spelar musiken. Och musiken spelar i de tyska husvagnarna – i alla fall i viss bemärkelse. Med sina helt nya modeller har tyska LMC Caravan valt att lägga stor vikt vid nya mjuka värden på marknaden. Med musiknamn på de fem modellserierna och marknadsföringen av kvinnliga värden är saken grejad.

- Vi har märkt av en fantastisk respons på den nya linjen under vinterns mässor. Särskilt har de två serierna i mellanklassen varit stora dragplåster, säger Tommy Rasmussen, från LMC Forhandlarforening, om modellserierna Cello och Musica.

En Cello är ett musikinstrument med vida möjligheter att skapa musik; från det lekande lätta, till det mer dramatiska och utfordrande. Och det är nog därför LMC ser modellserien Cello som den lätta och strömlinjeformade, men ändå spännande husvagnen för ungdomliga par och moderna yngre familjer. I seriens 11 olika inredningar och storlekar från små vagnar till de stora våningssängs- modellerna har man valt att skära ner lite på utrustningen, utan att det går ut över komforten, men däremot lättar på vikten.

- I Cello handlar det om rena linjer i ungdomlig stil och med ljus interiör i päronträ, moderna tyger på dynorna och smarta ljuseffekter, säger Tommy Rasmussen och pekar på seriens minsta vagn, Cello 450 E, som en ren nyskapare på marknaden.

- Här har vi lyckats att skapa en lätt vagn med två stora enkelsängar, toalett, rundsittgrupp och inte minst ett högt kylskåp i det moderna köket. Just det har varit mycket efterfrågat bland par utan barn. Och på mässorna kunde vi se att det väckte intresse i just den målgruppen, säger han och fortsätter att berätta om modellserien Musica, där instrumenten får lov att spela tillsammans:

- Musica är serien snäppet över Cello, med 12 olika inredningar i alla storlekar. Interiören är gjord i exklusivt mörka färger där körsbär kombineras med stål i skåpluckorna. Det ger både en snygg och modern look. Ljusdesignen är oöverträffbar och ger individuella möjligheter allt efter var musiksmak.

Musica är LMC´s största serie med två våningssäng- modeller och 10 inredningar med enkel-eller dubbelsäng, toalett/bad på sidan eller bak i vagnen, och där det har ombesörjts väl för alla detaljer.

Gemensamt för de två serierna är de ljusa karosserna med enkla silverdekorationer. Vagnarna har nydesignad förvaring för gasflaskorna med låg lyfthöjd, lock som automatiskt hålls öppet och stabil botten i aluminium.

LMC´s kvinnliga designers har haft avgörande inflytande, inte minst på köksdesignen i alla de nya modellerna. Man märker det så fort man går i gång i köket. Kombinationen av trä och vit akryl ger en fin miljö tillsammans med praktiskt ljus och överallt finns stora praktiska lådor med ett helt nyutvecklat centrallås- system.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt