Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.2.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: lmc-caravan.dk
Dela
 

LMC 2009: Ny toppklass

Förra året lanserade tyska LMC Caravan den helt nydesignade modellserien Ambassador i absolut toppklass. Men redan nu är den populära modellserien utbytt hos LMC försäljarna landet runt.

Det är helt nya linjer i de nydesignade Ambassador modellerna från LMC.

Det är helt nya linjer i de nydesignade Ambassador modellerna från LMC.


- Även om Ambassador var en gedigen succé i toppklass, har LMC beslutat att byta ut seriens sex modeller mot Maestro serien, som bjuder på nio olika och nydesignade modeller. Det är verkligen tal om förnyelse över hela linjen, säger Tommy Rasmussen från LMC

Av de nio modellerna i storlekar från 510 till 655 är tre dubbelaxlade, medan tre av mellanstorlekarna – nämligen, 560, 570 och 580 – har fått kraftigare axlar från 1600 kilo till 1700 kilo, så det har blivit 100 kilo mer i lastförmåga.

Det är möjligt att få både enkel- och dubbelsängar, men med Maestro lanserar LMC ett par absoluta nyheter. I 570 är sängarna i bakdelen delvis lyftbara så att det under dem skapats plats för ett stuvutrymme. Med två stora dörrar på vagnens sidor är det enkelt att packa in bland annat cyklar och annat platskrävande bagage.

Väljer man en modell med två enkelsängar kan dessa enkelt byggas om genom en utdragbar del, så att det exempelvis kan bli plats för barnabarnet i mitten.

Även om man utvändigt har behållit den eleganta fronten har hela interiören bytts ut. Träfärgen heter Milano Körsbär och är en aning mörkare än förr. I gengäld är alla bordsytor i ljusa färger vilket ger en behaglig kontrast och verkar mer elegant och trevligt. Utöver det helt nya golvet som påminner om stavparkett har klädseln till dynorna uppdaterats, så det finns något för alla smaker.

Och LMCs designers har fortsatt utvecklingen av ljusets betdelse med massor av både direkt och indirekt ljus. Man har tillexempel skapat en träram runt takluckan med indirekt belysning, som det för övrigt är rikligt av både under och över skåpen. Ljuskontakterna har fått flera funktioner så att man själv kan skapa de ljuseffekter man vill och har behov av.

Alla modeller är utrustade med spis, som har eltändning, Som standard finns det senaste DOMETIC serie 8 högkylskåp på 110 liter i elegant svart design, och brandlarmet är likaså standard.

- Möjligheterna är oändliga. Man kan självklart få centralvärme, golvvärme, gasugn, 190 liters kylskåp och reglerbara huvudsänggavlar. Det finns ett otal paketlösningar att välja mellan. Maestro är en nyhet som skall upplevas live, säger Tommy Rasmussen.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt