CampingSverige.se

6.4.07

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Christina Lundh
Dela
 

Sagorike for leksna barn i alla åldrar

Hunderfossen Familjepark ligger vid foten av Gudbrandsdalen vid OS-staden Lillehammer. I januari 2007 öppnade denna nya helårsattraktion. Parken förvandlas på vintern till Hunderfossen Vinterpark, som man aldrig har sett maken till i Europa.

Klicka för större bild


Action

Sagoriket i snö och is ska upplevas efter mörkrets inbrott för att träffa hela känsloregistret, allt från de adrenalinframkallande utmanande aktiviteterna till det mystiska och skrämmande, men också för mental avslappning och laddning av batterierna.

Entrébiljetten kostar NOK 195 för vuxna och NOK 145 för barn och inbegriper häftiga aktiviteter som t.ex. snörafting med en specialdesignad gummibåt nerför en snötäckt raftingbrant, isracing med en fyrhjulig motorcykel eller klättring. Man kan tävla med varandra i isbowling.

Klicka för större bild


Avslappning

Billetten omfattar också slädåkning med häst, släde och bjällerklang, vilket hör till i den avstressande avdelningen. Vinterparken har stämningsskapande facklor, ljussatta is- och snöskulpturer och mystisk sagomusik. Det blir sagoteater och underhållning på en öppen amfiteater. Stillhet och fördjupning i en helig atmosfär finner man i en imponerande iskatedral, som byggs av snö och is. Iskatedralen används också vid bröllop, dop, konserter och utställningar.

Under ett jättestort förstenat troll, som i sittande ställning är 14 m högt, ligger Sagogrottan med restaurang Trollsalen, där taket hålls upp av sex troll. Här träffar man också på andra figurer från norska folkssagor och här finns även en superbiograf, som visar en fyrdimensionell filmshow. Kung Valemons isbar under öppen stjärnhimmel bjuder på en aperitif. Restaurangen Trollsalen har norska delikatesser på menyn och Askeladden Spiseri är en familjerestaurang.

Vintersäsongen på Hunderfossen Vinterpark avslutas den 14 mars. Sommarsäsongen för Hunderfossen Familjepark startar den 26 maj. Denna plats som har blivit en helårsattraktion, ligger ca 2½ timmes bilresa från Oslo.

Les mer her: www.hunderfossen.no

Hitta campingplats: www.camping.no

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt