Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.3.09

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: euramobil.de
Dela
 

Nya Integra-modeller från Eura

Från att bara ha varit en prototyp, visad på 2007 års mässor, har Eura Mobil i Sprendlingen nu moderniserat hela den integrerade Integra-serien.

Elegant design på Eura Mobils nya Integra-serie.

Elegant design på Eura Mobils nya Integra-serie.


En elegant formad front med kylargrill i rostfritt stål, backspeglar av bussmodell och stor panoramavindruta gör att den moderniserade Integra-serien verkligen ser helt ny ut! Även akterpartiet, gjort av glasfiberarmerad plast i ett enda stycke, har fått en ny och modern utformning.

Vad teknikerna på Eura Mobil inte ändrat på – men väl förfinat – är den tekniska konstruktionen. Uppbyggnaden utan träreglar, och med 40 mm tjock isolering, ger en stark kaross samtidigt som Euras unika hopsättningsmetod utan skruvar minimerar risken för fuktskador.

Givetvis finns det beprövade dubbelgolvet – 50 cm högt – kvar, och eftersom utrymmet är uppvärmt ger det också ett varmt och behagligt golv inne i husbilen. I dubbelgolvet har tankar och annan teknisk utrustning sin plats, men här finns också generöst tilltagna förvaringsutrymmen.

Skön året runt

För bästa vinteregenskaper är de nya Integra-modellerna som standard utrustade med Alde vattenburen centralvärme, och konvektorer finns även i förarhytten. Vidare är förarhyttens sidofönster isolerade, och en elektriskt manövrerad rullgardin minskar värmeutsläppet genom vindrutan.

Till skillnad från de flesta andra tillverkare av helintegrerade husbilar, monterar inte Eura någon nedsänkbar säng i förarhytten (en sådan finns dock som tillval). I stället finns här gott om förvaringsutrymmen. Avsaknaden av nedsänkbar säng gör också att det finns möjlighet att montera ett stort takfönster (tillval) som ger extra ljus till både förarplats och samvarodel.

På tillvalslistan finns också det finurliga Iso-Air-systemet som sommartid används för att suga in den svala luften under bilen, så att värmen inne i bilen hålls på en behaglig nivå. Iso-Air kan dessutom förses med ett pollenfilter.

Ljust och ombonat …

Ljust och ombonat …


Invändig elegans

Även inredningen präglas av lyx och elegans. Välvda möbelfronter med detaljer av massivt körsbärsträ samt beige hyllkanter skapar en ljus och harmonisk miljö medan skinnklädsel – välj mellan tre olika färger – är både lyxigt, lättskött och bekvämt.

Stor vikt har också lagts vid de små detlajerna, som till exempel de förkromade luckhandtagen och de utfällbara belysningsarmaturerna ovanför sittgruppen.

Extra, extra

Trots den omfattande standardutrustningen, med till exempel dubbla krockkuddar och luftkonditionering i förarhytten, kan Eura Mobil erbjuda ett utrustningspaket för den som söker det där lilla extra.

I paketet ingår bland annat elektriskt ställbara, och uppvärmda, stolar i förarhytten, det tidigare omnämnda takfönstret, och invändig belysning indelad i tre zoner.

Fyra modeller

Nya Integra-serien från Eura Mobil består av fyra modeller, med längder från 7,4 till 8,7 meter.

Minsta modellen – kallad 730 HB – har dubbelsäng på tvären och stort lastutrymme därunder.

740 EB och 840 EB har båda enkelsängar på längden, medan 850 QB har en stor bubbelsäng placerad mitt i sovrummet.

De tre förstnämnda modellerna har ett generöst tilltaget och välutrustat tvättrum med integrerad duschkabin, medan 850 QB har toalett/handfat respektive duschkabin placerade på varsin sida av ingången till sovrummet. I denna modell finns dessutom ett litet sminkbord i sovrummet.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt