Nokian

CampingSverige.se

8.12.08

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

På camping i världens minsta husvagn

Världens säkerligen minsta husvagn har kommit till Skandinavien. CampingSverige.se har testat den lilla vagnen på en tur till Odsherred i Danmark, där djurupplevelser för de små i familjen passar perfekt till temat för vår resa: Smått och gott.

Klicka för större bild


Man förälskar sig ganska snabbt i Little Guy, som den lilla amerikanskbyggda husvagnen heter.  Även om nästa tanke är om man någonsin skulle kunna bo i den. Kan man över huvud taget fungera i en sådan liten husvagn, eller är den mest effektiv till att skapa uppmärksamhet på vägarna och när man rullar in på campingplatsen – för det gör den.

Innan vi ens hann kliva ur bilen flockades de första 20 nyfikna grannarna, som av förklarliga skäl aldrig hade sett vagnen förut.

Klicka för större bild


Liten husvagn

Little Guy kan fås i olika små utgåvor. Den här vagnen är den minsta. Trots det har den dubbelsäng för två vuxna. Två överskåp och en bordsskiva finns längst bak för förvaring av antingen kläder eller köksutrustning. Campingmöbler kan ligga på sängen när man kör. Madrass och sängkläder kan rullas ihop och läggas i fotändan på dagen så att man kan ha kläder liggandes precis innanför dörren på dagtid. Direkt frestas man till att ta en stor bil så att man kan släpa med sig ännu mera saker på resan, men husvagnen passar så bra ihop med en av de nya retro – bilarna eller t.ex. en Mini Cooper, som vi körde på den här resan. Husvagnen väger endast 200 kg så den kan dras av alla bilar och man märker inte att man har något på kroken.

Klicka för större bild


Liten campingplats

Utgångspunkten för vår resa är FDM Nyköbing Nordstrand, som ligger precis utanför Nyköbing Själland vid en av Själlands bästa badstränder. Campingplatsen är inte så stor men kan varmt rekommenderas till barnfamiljer med små barn. Säkerheten är kanon och platsens storlek gör att små barn kan springa omkring fritt mellan uppställningsplatsen och t.ex. lekplatsen.

Det finns utmärkta faciliteter med familjebadrum och campingkök, vilket vi värdesätter då vår lilla husvagn varken har kök eller toalett. Avstånden till barnvänliga Nordstrand är bara några få minuters gångväg längs en lugn väg.

Klicka för större bild


Liten upplevelse

Odsherred bjuder på stora upplevelser, men också på små närvarande upplevelser som gör stort intryck. Efter att ha ägnat 1 ½ minut på att slå läger på campingplatsen, är vi klara att ge oss iväg ut och köra i området. Naturskolan vid vandrarhemmet och Anneberg Samlingarna kan verkligen rekommenderas. Här är det de små upplevelserna och barnen som sätts i fokus. Idag skall det handla om igelkottar. Det börjar med en frågesport i skogen, sedan tillverkar barnen igelkottar av lera, spagetti och granbarr och lär sig i stort sett allt om det söta lilla nattdjuret innan de får möta den livs levande igelkotten Frida, som är dagens höjdpunkt.

Klicka för större bild


Hjärterum

Familjen Svenssons semestrar kan efterhand ha tendens att bli ett prestigeprojekt, där det mest handlar om att slå varandra med semesterupplevelser. På denna veckas oförglömliga semester har det varit fokus på de små och nära upplevelserna. Man bor trångt i den lilla husvagnen, campingplatsen är inte fancy men otroligt mysig och sist men inte minst är Odsherred Naturskola bara ett ställe dit man har lust att komma tillbaka.  

Trevlig resa!

Klicka för större bild


Fakta Little Guy – model Rascal

Vikt: 208 kg
Kopplingstryck: 18 kg
Bredd: 142 cm
Höjd: 142 cm
Totallängd: 325 cm
Invändig längd: 224 cm
Chassis: Aluminium
Kabin: Glasfiber.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt