Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

6.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: oase-outdoors.dk
Dela
 

Semester – Mamma, blir det ingen semester i år?

Våren närmar sig sakta med säkert, och i takt med att ljuset och värmen tar fatt, kommer tiden då det är dags för familjen att planera sin semester.

Campingsemester med familjen - ett avbrott där man kan höra gräset gro och vågorna slå, har i stigande grad blivit en populär semesterform för de danska barnfamiljerna. Detta sägs bero till stor del på närheten till både naturen, familjen och vännerna. Samtidigt har tältsemester de senaste fem, sex åren utvecklats från att vara en primitiv semesterform till något där man kan välja precis den graden av lyx man önskar sig.

Klicka för större bild


Semester under tältduk

Tältcamping är inte enbart populärt, det är också ett mycket ekonomiskt fördelaktigt alternativ till andra semesterformer, där man snabbt kan komma till att gräva djupt i fickorna. För mellan 8 000 – 10 000 kronor blir familjen fullt utrustad med ett lyxigt tält där full ståhöjd och alla de mest nödvändiga ingredienserna, som sovsäckar, luftmadrasser, stolar, bord, garderob och köksbord ingår. Dessutom får man en kvalitetsutrustning som håller i många år.

Individuell design med flexibla tält i alla storlekar

Outwell bjuder på tält i många olika storlekar med olika detaljer, och täcker därmed alla behov som den krävande campingfamiljen kan ha.

I de nya tälten från 2009 har man bland annat tänkt på hur man skall hänga badkläder och våta handdukar på tork. Det finns omklädningsfaciliteter och möjlighet till påbyggnad som ger mer övertäckt plats framför uppehållsrummet.

Det praktiska är a och o, sladdingång och lamphållare ger familjen möjlighet att hänga lampor i taket för att få en sån trevlig stämning som möjligt inne i tältet under de mörkare kvällarna. Det finns också förvaringsfickor centralt placerade i tältet. Dessutom kan man utrusta tältets uppehållsrum med en mjukt fleece- matta och barnen kan få deras alldeles egna barninnertält i djungeltema med egen dörr och en mörk, stjärnklar himmel. Det finns riktigt många funktionella detaljer, samt hög komfort, och graden av lyx i nutidens semesterform under tältduk ligger mycket långt ifrån när fyrtiotalisterna var barn.

Klicka för större bild


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt