Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

24.1.10

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: dometic.se
Dela
 

Smart köksfläkt från Dometic

Lättmonterad och effektiv – så kan man sammanfatta den nya, recirkulerande köksfläkten från Dometic.

Dometic Circulair tar lien plats under köksskåpet, och stjäl inget utrymme inne i skåpet.

Dometic Circulair tar lien plats under köksskåpet, och stjäl inget utrymme inne i skåpet.


Att njuta av en god måltid efter en lång härlig dag ute i friska luften, hör till semesterlivets höjdpunkter. Men i ett så litet utrymme som en husvagn eller husbil fastnar matoset lätt i kläder, gardiner och sänglinne.

Tack var den nya, revolutionerande köksfläkten Circulair från Dometic, där luften återcirkulerar och skapar en ridå kring spisen, kan du nu för första gången nyttja köket som du vill, utan att behöva tänka på oönskade dofter.

Nya Dometic Circulair är försedd med två separata filter – ett fettavskiljande filter samt ett kolfilter som absorberar lukt – och tack vare att luften återcirkulerar inne i fordonet behövs inte någon takventilator. Detta gör fläkten lättmonterad i alla husvagnar och husbilar, samtidigt som risken minskar för att fukt utifrån ska tränga in i fordonet.

Precis som alla andra köksfläktar från Dometic ger Circulair dessutom ett bättre inomhusklimat, genom att risken för kondensfukt minimeras. Dometic Circulair är försedd med en fläkt med två hastigheter och inbyggd belysning, och den har en kapacitet på hela 50 m³/timme – bättre än någon annan köksfläkt för fritidsfordon. Trots detta är effektbehovet blygsamma 5 watt.

I Dometic Circulair sugs luften in längs kanterna, så att det skapas en luftridå från spishällens kanter och upp mot fläkten vilket förhindrar att matoset sprider sig inne i fordonet. Sedan luften renats cirkulerar den sedan ut under taket och tillbaka ned mot köksbänken.

Lättmonterad

Att komplettera sin husvagn eller husbil med Dometic Circulair kostar inte så mycket, och den normalhändige klarar jobbet själv tack vare att man inte behöver göra något hål i taket.

Circulair monteras mot ovanskåpets undersida och om man så önskar – till exempel för att underlätta rengöringen – kan den också monteras på teleskopskenor. Tack vare att Circulair inte behöver någon utrymmeskrävande slang, får man också bättre förvaringsmöjligheter i ovanskåpen.

All elektronik är samlad i köksfläktens övre del, och snabblås gör det lätt att öppna fläkten när det är dags att byta filter eller glödlampor. Förutom byte av kolfiltret – bytesintervallet beror på hur ofta fläkten används – och rengöring av det fettavskiljande filtret, kräver Circulair inte något underhåll.

Den goda sugförmågan, den effektiva reningen och den enkla monteringen gör Dometic Circulair till den perfekta lösningen för dem som vill höja komforten i sin husvagn eller husbil!

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt