Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

27.2.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Storbritannien: Topp 10 familjedagar utomhus för under £10

Vi vet att familjesemestrar lätt kan dra i väg i kostnad och bli dyra, så för att låta plånboken vila och ändå ge familjen en härlig dag utomhus vill vi här med Visit Britains hjälp ge dig några tips på de bästa familjedagarna, utomhus i Storbritannien, för under £10.

Klicka för större bild
Fotograf: Dinosaur Farm Museum


Dinosaur Farm Museum, Isle of Wight

Besök Dinosaur Museum på Isle of Wight, det bästa stället i Europa när det gäller fossiler. Museet arrangerar också guidade fossiljakter på en lokal strand året runt, och du kan se äkta fotspår från dinosaurier och leta egna fossiler att ta med hem.

Wilderness Wood, East Sussex

Wilderness Wood är en utmärkt lekplats utomhus för hela familjen. Denna unika och prisvinnande skog innehåller stigar för promenader och cykelturer, samt picknick och grillplatser på totalt 61 hektar. Wilderness Wood arrangerar också säsongbaserade arrangemang som Fairy Gardens, Moths by Moonlight och Chestnight Celebration.

Klicka för större bild
Fotograf: Tall Ship, Glasgow Harbour


Tall Ship, Glasgow Harbour

Ta med familjen till Glasgow och stig ombord på The Glenlee som mellan 1896 och 1969 användes till att transportera last på och som seglade jorden runt 4 gånger. Med en familjebiljett kan du upptäcka alla skeppets utrymmen för att därefter ta plats runt bordet för ’Grub and Grog Galore!’ där du äter tillsammans med kapten Scallywag och Glenlee Grog.

Museum of Witchcraft, Boscastle

Besök Boscastle, en landsbygd vid kusten i Cornwall och låt dig skrämmas på museet för häxkonst. Museet är hemmet för världens största samling av häxkonstprodukter och är ett av Cornwalls mest populära museer. Här får du se dockor med äkta människohår, högafflar och andra fascinerande redskap.

Klicka för större bild
Fotograf: Spitalfields City Farm, London


Keynes Country Park, Gloucestershire

Vare sig du önskar att ha kul, uppleva äventyr eller få lite lugn och ro på din familjesemester så har Kaynes Country Park allt du behöver. Här finner du en fantastisk barnvänlig strand, två lekplatser, båt- och cykeluthyrning. Grillplats, en lekplats uppe i luften, vattenaktiviteter, naturområden och mycket mer.

London Fields Lido

Befinner du dig i London och känner för att kyla ner dig efter en varm dag i city? Ta en tur till London Fields Lido, i Hackney. Här finns nämligen Londons enda simbassäng utomhus i olympisk storlek. Bassängen vann nyligen priset Golden Goggles för bästa stället att simma på, utomhus i London, och det är inte svårt att förstå varför. Bassängen är på 66 fot och är fylld med 1 590 000 liter vatten. Detta är perfekta stället för ett dopp när du befinner dig i London.

Killhope - norra Englands ledande gruvmuseum, Durham

Killhope är hemmet för en av många gruvor i North Pennine och här kan du lära dig mer om hur livet i gruvfamiljerna såg ut. Det är också tillåtet att gå ned i gruvorna. En kul och lärorik dag som hela familjen kommer att gilla.

Klicka för större bild
Fotograf: Golden Hinde Educational Museum, London


Golden Hinde Educational Museum, London

The Golden Hinde är en vacker historisk och njutbar kopia av skeppet som Sir Francis Drake utförde den andra jordenruntseglingen någonsin med mellan åren 1577 – 80.
Manskapet som är klädda i kläder från den tiden ger guidade turer och du kan lära dig allt om hur livet på sjön var under 1600- talet.  

Segedunum Roman Fort, Wallsend, Tyne & Wear

Besök Hadrian´s Wall och Segedunum Roman Fort.För 1800 år sedan var Segedunum hem för mer än 600 romerska soldater och beskyddade en viktig del av Hadrian´s Wall under nästan 300 år. Upplev hur romarna levde på den tiden. Besök den interaktiva teatern, de uppgrävda ruinerna och det 35 meter höga utsiktstornet.

Klicka för större bild
Fotograf: Spitalfields City Farm, London


Spitalfields City Farm, London

Spitalfields City Farm är en härlig destination för en dag utomhus med familjen. På gården kan du möta många olika djur, barnen kan lära sig var ägg och mjölk kommer ifrån och du kan delta i aktiviteter rörande mejeri och sund mat. Gratis inträde.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt