Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.5.09

Av: Truls Farner Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Tyskland: Ladda ner uppställningsplatser på din GPS

I Tyskland har de inte bara campingguider, de har böcker med översikt över flera tusen uppställningsplatser. Till exempel en atlas från magasinet Reisemobil International som är Tysklands näst största husbilsmagasin. I stort format och på 700 sidor presenteras 3800 uppställningsplatser i hela Europa, självklart med de flesta i Tyskland.

Du kan ladda ned alla uppställningsplatser för husbilar som finns i Tyskland, innan du ger dig iväg hemifrån,, därmed blir det super enkelt att hitta en plats att slå sig ned på under natten.

Du kan ladda ned alla uppställningsplatser för husbilar som finns i Tyskland, innan du ger dig iväg hemifrån,, därmed blir det super enkelt att hitta en plats att slå sig ned på under natten.


Och inte nog med det, om du går in på reisemobil-international.de/bordatlas kan du ladda ned alla platserna på din GPS. Så vitt jag vet gäller detta endast GPS: erna tomtom, Gar min Nüvi och Magellan. På Gar min laddas det ned som egendefinierade POI punkter.

GPS:en visar namn på platsen, avstånd i närmaste 100 meter och riktning. Vidare kan du gå in på kartan och se belägenheten och du får upplysningar om sida i atlasen där platsen finns beskriven. Genom att trycka ”kör” tar GPS en dig till platsen smidigt och enkelt.

God erfarenhet

Senaste året har vi provat systemet under flera turer i Tyskland. Du behöver inte tänka på övernattningsplats innan kvällen kommer. Har du tur är det endast en kilometer till närmaste plats, har du lite otur är det tio kilometer innan du kan dra handbromsen för kvällen. Reser du utanför säsong, i Tyskland, finns det oftast lediga platser. Om du inte kommer till den platsen utanför Hamburg, som vi besökte förra Påsken. Där fanns bara plats för en bil, och den var upptagen. Men till slut fick vi stå vid uppfarten till ett garage. Man är ju flexibel. Sammanfattningsvis riskerar man alltså att få någon liten överraskning även här.

Flera platser har tömnings stationer, men långt ifrån alla. Därför lönar det sig att använda de man kommer över även om tankarna håller en dag till. Alla platser har inte heller ström, men det skall inte vara något problem för en modern husbil att stå i tolv timmar utan ström!

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt