Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.1.10

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Adria
Dela
 

Adria 2010: Alphina – 45 års jubileumsmodell

Den första Adria prototypen producerades 1965 av en handfull visionära personer i Novo Mesto, Slovenien. Succén gick omgående hem och husvagnen sattes i serieproduktion, och snart spreds försäljningen över hela europa.

Adria har producerat en 45 års jubileumsmodell – nämligen Adria Alphina

Adria har producerat en 45 års jubileumsmodell – nämligen Adria Alphina


Adria har producerat mer än 61.000 husvagnar och husbilar till de europeiska, australienska och japanska marknaderna, samt vagnar som lämpar sig för helårscamping till konkurrenskraftiga priser. Nu kommer ett par vintervagnar som passar bra in på den svenska marknaden, nämligen Alpina 563 UL och Alpina 743 UK.
Som standardutrustning har modellerna Alde centralvärme och nu också vattenburen golvvärme.

I botten av vagnen har använts extra isolerande styrofoam i 34 mm tjocklek. I isoleringen har det lagts ned vattenslangar kombinerat med aluminiumplåtar som gör att värmen fördelas bättre i vagnen. Totaltjockleken på botten är hela 46 mm. Isoleringen i tak och sidor är 35 mm och i test företagna av Alde ligger den nya Adria Alpina i samma klass som de bästa skandinaviska vagnarna med hänsyn till värmekomfort och isolering.

Det är gott om plats i den nya Alphina från Adria

Det är gott om plats i den nya Alphina från Adria


100% glasfiber kaross

En annan riktig bra sak med Alpina-serien är att hela karosseriet är i glasfiber. Detta är inte något okänt fenomen för Adria som ju också har den nydesignade Adiva-serien i glasfiber. Men en vintervagn med 100% glasfiberkaross har inte tidigare skådats.

De två vagnarna i Alpinaserien kommer med Seiz fönster som är innefattade i ramar av konstmaterial. Invändigt framträder Alpina i en mycket elegant design. Det mörka träet kombinerat med ljusa luckor ger  fin kontrast.

Köket är utrustat med ett 190 liters kylskåp och en Spinflo gasspis med fyra stora gasplattor samt bak- och grillugn. Det finns gott om plats och vagnarna representerar mycket nytänkning och elegance. Køkkenet er udstyret med et 190 liters køleskab og et Spinflo gaskomfur med fire store gasblus samt bage- og grill ovn. Der er overdådig med plads og god rumfornemmelse og vognene repræsenteret så meget nytænkning og elegance.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt