Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

18.1.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Adria 2011: Växtvärk hos Alpina

Förra säsongens brännheta nyhet från Adria – den helårsisolerade Alpina – har fått familjeförsörjning. Då serien introducerades förra året kom Alpina i två varianter – en egovagn och en kojvagn.

Alpina 613 PC med mjuka fåtöljer som ger äkta loungestämning

Alpina 613 PC med mjuka fåtöljer som ger äkta loungestämning


I år har Alpina familjen vuxit till allt som allt åtta olika modeller och inredningarna tillgodoser i stort sett alla sorters familjer – oavsett om man är två personer eller mor, far och sju barn! Optimalt inomhusklimat året runt. Ska man beskriva Alpina i en enda mening så får det bli “oförskämt bra utförd”.

Vagnen är toppisolerad och byggd för alla slags väder och inne är vagnen full med läckra lösningarna. Medan isoleringen håller kylan ute under vintermånaderna, håller den också värmen ute under sommaren. Därmed får du ett behagligt inomhusklimat oavsett när på året du använder vagnen.

Inomhus är vagnen också oförskämt bra utförd: Alde centralvärmeanläggning, stor Spinflo spis med fyra rymliga plattor, ugn och grill, 190 L kylskåp med stor frysbox, myggnät i alla fönster och dörrar, LED belysning osv.

Alpina sedd utifrån

Alpina sedd utifrån


Två olika varianter

Alpina fås i två olika varianter – Alpina Comfort och Alpina Supreme. Utanpå är de väsentligaste skillnaderna materialet på vagnens sidor. Comfort är monterad med hammarslagen aluminium och Supreme med glasfiber. Utöver det är de utrustade med olika typer av fönster. Inuti skiljer sig golvvärmen åt som i den ena är elektrisk och i den andra vattenburen, annars är vagnarna i stort sett identiska. Loungestämning och plats för hela barnaskaran. Det finns fem olika kojvagnar att välja mellan, varav några av vagnarna har plats för nio bäddar – alltså mor, far och barn inklusive kompisar eller mor- och farföräldrar.

Tre läckra vagnar vänder sig till det kvalitetsmedvetna paret, och här är det speciellt 613 PC som skiljer sig från mängden. Smakfullt inredd med stor rundsittgrupp mitt i vagnen och en härligt rymlig säng i vagnens främre del, medan den bjuder på en härligt mysig stämning bak i vagnen, där de mjuka fåtöljerna är placerade.

Som alltid är vagnarna ”all-inclusive”- den enda extrautrustning som man skall ta ställning till är om dynorna skall levereras i tyg eller läder.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt