Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

8.8.10

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Buerstner.com
Dela
 

Bürstner 2010: Svensk design i tyska husbilar

Bürstner inleder ett samarbete med det svenska heminredningsföretaget Himla. Alla nya husbilar Bürstner säljer genom sin svenska generalagent Bürstner Sverige AB kommer att utrustas med sänglinne och handdukar i svensk design.

Klicka för större bild


– Vi ser det påbörjade samarbetet som ett sätt att komma in i en ny nisch, säger Fredric Ankarcrona, vd på Himla AB.

– Himla har satt ihop en speciell kombination av tyger till Bürstners husbilar. Samtliga nya Bürstner husbilar av modellår 2011 som levereras av våra auktoriserade återförsäljare kommer att förses med svenskdesignat sänglinne och handdukar, säger Bürstner Sverige AB:s vd, Conny Ekman.

2011 års husbilsmodeller kommer att premiärvisas på Elmia-mässan i Jönköping den 9 september, då också tygkollektionen kommer att finnas med.

Klicka för större bild


– Vi vill sätta en tydlig svensk touch på de husbilar som vi säljer. Himlas kollektion med tyger i naturmaterial med ett tydligt skandinaviskt formspråk och i en hög kvalitet kändes rätt från början, säger Conny Ekman.
– Ganska snart efter att Bürstner Sverige tagit kontakt med oss insåg vi att husbilarnas inredningsdesign till stor del hittills styrts av den kontinentala smaken. Vi tycker att vår sänglinneserie Rindö och handdukar från vår linnekollektion Lina tillför en frisk svensk design, säger Fredric Ankarcrona.

Förutom svenska tyger har ett helt koncept ”Made for Sweden” tagits fram. Det innefattar bl.a. att samtliga husbilar utrustas med elektrisk golvvärme, förstärkt uppvärmningssystem, extra batteri, uppvärmd spillvattentank och en förstärkt fjädring jämfört med standardversionerna som säljs utomlands. Allt för att fordonen bättre ska klara krävande svenska förhållanden.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt