Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

27.8.11

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: Bürstner
Dela
 

Bürstner 2012: Största förändringarna i Premio-serien

Ny exteriör, ny interiör och nya planlösningar kännetecknar 2012 års utgåva av Bürstners instegsserie.

Bürstner Premio – här nya 395 TS – har fått en ungdomligare och fräschare utvändig design

Bürstner Premio – här nya 395 TS – har fått en ungdomligare och fräschare utvändig design


”Vi vill vara husvagnsvärldens Volkswagen”, sade Büstners vd Klaus-Peter Bolz när det var dags att presentera 2012 års husvagnsmodeller vid fabriken i Kehl.
”Vi ska inte stå för de allra billigaste modellerna, och inte heller för de allra dyraste. I stället ska vi vara bäst på det vi gör.”

”Inte heller ska vi ändra för ändrandets egen skull, utan för att vi tycker att det är nödvändigt och för att vi tycker att det för utvecklingen framåt. Så kallade showstoppers överlåter vi åt andra att göra!”

Förändringarna bland Bürstners husvagnsmodeller är därför inte så stora inför det kommande modellåret, med ett undantag: Premio-serien, som helt har förnyats såväl ut- som invändigt. Samtidigt har vagnarna, bland annat tack vare en ny golvkonstruktion, blivit några tiotal kilo lättare vilket betyder bättre lastförmåga vid oförändrad totalvikt.

Största Premio-modellen, 550 TK, erbjuder våningssäng för barnen längst bak …

Största Premio-modellen, 550 TK, erbjuder våningssäng för barnen längst bak …


Utvändigt märker man att karossformen ändrats något men största skillnaden är att färgsättning och dekor – som ju tidigare var mycket lik Averso-modellernas – nu ger ett ungdomligare och fräschare intryck. Den nya karossformen har också gjort att ståhöjden invändigt har kunnat ökas till 195 centimeter.

Ljus, fräsch och ungdomlig är även den invändiga designen, med snickerier i ask-ton i två olika nyanser. En specialbehandling av materialet har dessutom gett ytorna mer struktur än vad som är vanligt i husvagnsinredningar. Som vanligt kan Bürstner erbjuda ett stort urval textilkollektioner, varav några är helt nya.

… samt rundsittgrupp i mitten och föräldrasovrum längst fram

… samt rundsittgrupp i mitten och föräldrasovrum längst fram


För den som önskar bästa sovkomfort kan de fasta sängarna i Premio-modellerna fås med kallskummadrass – något som är standard i de övriga modellserierna.

Även Averso/Averso plus har fräschats upp invändigt och Trecento har fått smärre utvändiga förändringar.

Läs mer här: www.buerstner.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt