Housecar

CampingSverige.se

5.8.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen
Dela
 

Bürstner 2013: Med panoramautsikt

Grand Panorama, ny husbilsklass i det integrerade premiumsegmentet.

Grand Panorama är en helt ny husbilsklass i det helintegrerade premiumsegmentet

Grand Panorama är en helt ny husbilsklass i det helintegrerade premiumsegmentet


Helt ny husbilsklass: integrerade Grand Panorama

För några år sedan introducerade den tyska husbils- och husvagnstillverkaren Bürstner en helt ny husbilsklass med halvintegrerade Ixeo-serien. Nyheten med Ixeo var den stora fällbädden över sitt- gruppen mitt i husbilen, vilket var helt nytt och unikt i en halvintegrerad modell. Nu till årsmodell 2013 så gör Europas största husbilsproducent om bedriften att introducera en helt ny husbilsklass: integrerade Grand Panorama.

Grand Panorama är en helt ny husbilsklass i det helintegrerade premiumsegmentet. Det mest tongivande och innovativa med modellserien är den stora panoramavindrutan samt att den främre fällbädden är flyttad bakåt till över sittgruppen.
Den stora panoramavindrutan svänger upp över fronten och en bit upp på taket, till ungefär där bildel övergår till bodel.

Panoramavindrutan ger modellen en exklusiv och elegant design utvändigt. Men det är när man sitter inne i bilen i framstolarna som aha-upplevelsen infinner sig: den stora panoramavindrutan ger känslan av att man sitter ute i det fria i en stor cabrolet. Runtomsikten och panoramavyn är gigantisk.

Exklusivt och elegant intryck

Som en konstruktionsföljd av den stora panoramavindrutan har den främre fällbädden flyttats bakåt i bilen till över sittgruppen. Trots att bädden nu är över sittgruppen så är det full ståhöjd, 195 cm, under bädden när den är i uppfällt läge. Grand Panorama går också att få helt utan fällbädd. Vilket säkert är ett val som många kunder kommer göra. Då rymden i bilen blir enorm utan fällbädden.

- En annan kul detalj med den stora panoramavindrutan i kombination med fällbädden är att när bädden är nedfälld så kan man ligga och titta på stjärnhimmeln innan man somnar. Som standard sitter nämligen en eletrisk mörkläggnings- och isoleringsgardin för panoramavindrutan som man kan reglera både upp- och nerifrån, säger Peter Östlund, VD för generalagenten Bürstner Sverige.

Grand Panorama är en mer än fullutrustad modellserie, med bland annat Alde vattenburen centralvärme, extra dieselvärmare Webasto, golvvärme, isolerade- och uppvärmda tankar och gråvattenrör, helautomatisk luftkonditionering, keramiktoalett och centrallås som standard. Listan på alla finesser som ingår kan göras lång. Men det kanske är Grand Panorama’s design som ger flest poäng. Invändigt så har modellen moderna lite mörkare snickerier med ljusa lister och designdetaljer. Till detta så har inredningen försetts med flertalet belysningslister och belysningspunkter. Allt ger ett exklusivt och elegant intryck.

Fyra modeller

Grand Panorama kommer att erbjudas i fyra modeller: i 830 G ( enkelaxel och totallängd 842 cm), i 910 G, i 915 G och 920 G (samtliga tre med boggieaxel och totallängd 900 cm). Bokstaven ”G” i modellbeteckning visar att Grand Panorama har ett stort och rymligt garage bak för t ex cyklar.

- Vi tror och hoppas att Grand Panorama kommer göra succé. Bürstner har genom åren sålt enormt bra av de tidigare toppserierna Aviano och Elegance. Så många husbilsåkare har nu en helt ny och vassare modellserie att köpa. Dessutom så får Grand Panorama en mycket bra prisbild för att vara i premiumsegmentet, från 1 295 000 kr, säger Peter Östlund förhoppningsfullt.

Se också...

Snapvideo 2012: Bürstner Grand Panorama 920 G (2013-modell)

2012-10-08

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt