Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

17.9.10

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Elmia.se
Dela
 

Bürstner: Tror på rekordår i 2011

Fjolårets upplaga av Elmia Husvagn Husbil blev en succé för husbilstillverkaren Bürstner.

Jörgen Carlsson, importansvarig på Bürstner i Sverige

Jörgen Carlsson, importansvarig på Bürstner i Sverige


– Vi sålde över 50 husbilar, vilket motsvarade en femtedel av vår totala försäljning det året. I år tror vi på ett minst lika bra år, säger Jörgen Carlsson som jobbar som importansvarig.

Tyska Bürstner visar i år upp fyra helt nya husbilsmodeller på Elmia. Två halvintegrerade och två helintegrerade bilar. Utmärkande för dem är att de är direkt anpassade för 40-talistgenerationen. Det är fokus på bekvämlighet och komfort med exempelvis stor kyl och frys, vinklat kök och låga långbäddar alternativt dubbelbädd.
– Det går inte att komma ifrån att det är en viktig och stark målgrupp, säger Jörgen Carlsson, som är mycket förhoppningsfull inför årets mässa.
– Det är ett oerhört stort intresse för våra produkter. Det är bara att titta runt i montern nu. Det är fullt med folk. Dessutom har vi fått signaler från Tyskland som pekar på att det går fortsatt starkt uppåt.
De nya köparna är inte sällan golfare och forna båtägare. Och allra helst vill de ha helintegrerade bilar.
– Jag tror inte att alkovbilar kommer att försvinna, men vi ser ett oerhört drag för helintegrerade bilar. Vår storsäljare ifjol på mässan var en helintegrerad bil för över 1 miljon kronor.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt