Housecar

CampingSverige.se

18.11.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Camp-let 2011: Gör klar tältvagnen inför vintern

Årstiden då landets campare ställer undan sina vagnar är här. En tältvagn från Camp-let håller i åratal med endast minimal service och underhåll och här delar vi med oss av några goda råd om hur du skall gå till väga.

Camp-lets VD Hans Jørn Nissen med det lilla släpet som man lätt kan vippa upp tältvagnen på och sedan rulla in i ett garage eller en carport för vinterförvaring

Camp-lets VD Hans Jørn Nissen med det lilla släpet som man lätt kan vippa upp tältvagnen på och sedan rulla in i ett garage eller en carport för vinterförvaring


Kontrollera först att tältet inne i vagnen är helt i ordning efter säsongen och försäkra dig om att tältet är knastertorrt innan vagnen ställs undan. Använd inte silikon eller andra medel, du skall bara tvätta bort eventuell smuts med rent vatten och som sagt se till att få det ordentligt torrt. Camp-lets tillbehörsprogram rymmer ett släp med hjul som man snabbt vippar upp vagnen på sidan på och rullar in i garage eller carport. På det sättet tar den nästan ingen plats alls.

Om Camp-letten skall förvaras i ett torrt, varmt garage kan man låta tältet sitta kvar, men om vagnen skall övervintra i en carport gör man sig själv en tjänst om man monterat av det. Det tar bara fem minuter och ca 20 minuter när tältet skall återmonteras på våren.

Om den tömda Camp-letten skall stå ute under vinterhalvåret bör man med fördel investera i en vinterkappa så vagnen är helt täckt och skyddad mot regn och snö.

Vill man inte göra det praktiska själv kan man beställa servicetillsyn hos försäljaren och låta dem gå igenom vagnen från AZ, berättar Hans Jørn Nissen från Camp-let. Det är under vintermånaderna som verkstäderna har gott om tid att utföra liknande uppgifter, inte under våren när de har fullt upp med att färdigställande av vagnar till nya kunder.

Det händer lyckligtvis sällan att man behöver använda sitt reservhjul. Det sitter alltid under tältvagnen och därför är det viktigt att man under höstkontrollen ser efter sitt reservhjul. Det kan vara så att det saknar luft eller behövs kanske bytas ut till ett helt nytt. Vill man fullända arbetet kan det göras med en omgång fälgrengöring till aluminiumfälgar, en droppe olja till kopplingslåsen och kanske en omgång polish till glasfiberkarossen.

När säsongen nästan är över brukar man fortfarande minnas vad man saknade under semestern. Det kan ha varit en ny stor bagagebox, ett sol eller vindskydd eller kanske en gästkabin, så man därmed får ett par kvadratmeter extra utrymme i tältvagnen nästa säsong, säger Hans Jørn Nissen och fortsätter:

- Du kan antingen besöka en försäljare och se tillbehör eller hitta en lista med massvis med möjligheter och idéer på hemsidan, och sedan är det bara att beställa så att det finns på plats inför nästa år, avslutar Hans Jørn Nissen.

Läs mer på www.camplet.dk

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt