Kama Fritid

CampingSverige.se

5.12.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Camp-let 2012: Nytänkande bakom femte generationens Camp-let

För över 40 år sedan väcktes stor uppmärksamhet när den första Camp-let vagnen kördes ut från fabriken i Jylland, Danmark. Uppmärksamheten och förhandsintresset är nästan lika stort i dag när femte generationen av den populära tältvagnen rullar ut till försäljarna både här i Skandinavien och i utlandet.

Det är över 40 år sedan den första Camp-let vagnen körde ut från fabriken. Sedan dess har den kommit att bli en populär tältvagn för hela familjen

Det är över 40 år sedan den första Camp-let vagnen körde ut från fabriken. Sedan dess har den kommit att bli en populär tältvagn för hela familjen


De första modellerna, Camp- let 300 och 400 kom på marknaden runt 1970, och endast några år senare kom den första glasfibervagnen och det tältvagnskoncept som vi känner till idag. Det var stor succé när Camp- let 500 såldes mellan 1972 och 1979. Camp- let 500 avlöstes av Camp- let GT och GLX – versionerna som var de första med samma system som vi fortfarande ser ute på vägarna. Serien som fram tills nu har funnits på marknaden med modellen Apollo och Apollo Lux, Concorde, Savanne och Savanne Royal ersätts nu efter 20 år med en femte generationens Camp-let.

Grundprinciperna är bibehållna, men den 5 e generationen innehåller många förbättringar och ändringar, så att man har valt att ändra modellbeteckningarna till Basic/Basic+, Savanne, Classic, Adventurer och Premium.

Vagnarna har blivit till i samarbete med Camp-let användarna som läpande har sänt in förslag och goda råd till fabriken under åren. I tilläggg till alla de hänvändelserna kör många av fabrikens anställda själva med Camp-let, och har följaktiligen bidragit med sina tankar.

Det ligger nytänkande bakom femte generationens Camp-let

Det ligger nytänkande bakom femte generationens Camp-let


Ett ofta efterfrågat önskemål har varit mer bagageutrymme, så därför är rumsindelningen i den nya Camp-let vagnen cirka 15 % större än i föregångaren. Dessutom kommer det från och med nu att vara akryltält i de båda modellerna Classic och Premium, medan det i de två övriga fortfarande kommer att vara bomullstält. Samtliga tält kommer i framtiden att utrustas med glidlås hela vägen nedtill runt tältet, så man kan sätta på botten och få ett helt stängt tält.  Botten kan köpas till som extrautrustning. Det kommer också nya trendiga tältfärger i Classic och Adventure. Utvändigt skiljer sig den nya Camp-let vagnen också från föreångarna. Takrailen finns inte kvar, istället har den ersatts av två aluminiumskenor som är integrerade i glasfiberlooken. Som extrautrustning kan man köpa till en skena för takbagage eller bagagetäckning vilket kan vara bra vid t.ex. transport av cyklar eller kanoter.

Läs mer och hitta närmaste återförsäljare på www.camp-let.com

Se också...

Camp-let 2018: Tältvagn i tre modeller

Camp-let 2018: Tältvagn i tre modeller

2018-03-01

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt