Campout

CampingSverige.se

9.9.11

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Carado 2012: Tilltalande design i husvagnar

Förutom husbilar har även husvagnar från Carado lyckats etablera sig i sitt marknadssegment, något som sägs bero på populära planlösningar, god utrustningsnivå, tilltalande design samt fördelaktiga priser. För att följa upp succén har man introducerat ytterligare en vagnserie.

Carado har inför 2012 introducerat ytterligare en vagnserie

Carado har inför 2012 introducerat ytterligare en vagnserie


Företagets grundfilosofi har varit att tillverka vagnar med låg vikt och överkomligt pris kombinerat med hög kvalitet. Den nya modellserien kommer 2012 levereras i tre planlösningar, C 160 L, C 161 L och C 167 L som är tilltänkta par och unga familjer.

Invändigt använder man kanadensiskt nötträ. Köket har tre kokplattor, kylskåp på 89 liter och separat kylbox. Carado C 160 L har en karosslängd på 4,83 meter med dubbelsäng fram på 195x140 cm och sittgrupp som kan göras om till en enkelsäng. Den kompakta familjevagnen, Carado C 161 L har en karosslängd på 4,33 meter och sängplatser för fyra personer. Fram finns en sittgrupp som går att bygga om, och bak är det kojsängar. Carado C 167 L har en längd på 5,33 meter och en planlösning med två enkla sängar bak i vagnen (med en dimension på 78x200 cm) och huvudsittgrupp fram med toalett, kök och garderob i mitten.

Vagnarna utmärker sig vidare med låg vikt och de respektive totalvikterna är 1050 kg för C 160 L, 900 för C 161 L och 1350 kilo för C 167 L.
Övrigt modellprogram är ganska oförändrat från fjolåret och omfattar modeller med karosslängder mellan 517 och 687 cm i de mest vanliga planlösningarna. Utvändigt har man använt samma bakljusramp som på husbilarna så att märket behåller sitt enhetliga utseende. Vagnarna har silverlackad kaross och kan om så önskas levereras med blanka plåtar. De är byggda på ett lättviktschassi och har lastförmågor på mellan 210 och 440 kilo. Invändigt kommer de med nya tyger i två olika versioner, Valencia och Monaco. Tygerna är av hög kvalitet och med tjockare stoppning och bättre sittkomfort. Man har också introducerat kallskumsmadrasser, något som även ger hög liggkomfort. På utrustningssidan används Truma S 3002 och S 5002 värme med tändningsautomatik.

Läs mer här: www.carado.de

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt