Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

1.12.10

Av: Pernille Lykke Hansen
Dela
 

Concorde 2011: Presenterar den nya toppmodellen Liner

Toppmodellen från Concorde är det ingen som kör förbi. På mässorna i Düsseldorf och Jönköping presenterar den tyska husbilstillverkaren Concorde ett fullständigt omarbetat modellprogram med nya toppmodellen Liner, en husbilar som höjer ribban när det gäller både utrustning och kvaliteten på detaljerna. Dessutom är den designmässigt helt nyskapande!

Concorde Liner med Mini Cooper garage

Concorde Liner med Mini Cooper garage


– Liner  har sedan länge räknats som en modern klassiker. Därför har Concorde satsat på kontinuitet och gjort försiktiga förändringar som stärker denna modells ställning som föregångare inom sin klass, säger Mike Reuer, på Concorde. Men vi kan avslöja att vi på många områden – speciellt när det gäller inredningen – har förnyat den fullständigt. Kunderna kommer att upptäcka många detaljer som skvallrar om att Concorde har höjt ribban ytterligare när det gäller konstruktionen på dagens husbilar.

För Liner, den populäraste husbilen i klassen över 7,5 ton, satsar Concorde i år på ett innovativt men ändå konsekvent modellprogram. Det märks särskilt på den nya fronten. Den framträdande kylargrillen flankeras av nya LED-strålkastare från Hella, som ger husbilen ett kraftfullt utseende och gör att man på långt håll ser att det kommer en Concorde på vägen. De två statiska kurvstrålkastarna ökar säkerheten ytterligare. Concordes formgivarteam har också uppdaterat Liners bakparti, som även det har utrustats med LED-lampor. Nu är den i det närmsta fulländad säger Christian på Forsbergs Fritidscenter, som är Generalagent för Concorde i Sverige.

Concorde Liner 2011

Concorde Liner 2011


Mer komfort på förarplatsen

Ljuddämpningen har gjorts om i nya Liner så att motorljudet alltid håller sig i bakgrunden. Dessutom har värmeisoleringen förbättrats, särskilt i framänden, vilket kommer att uppskattas av alla som använder sin husbil året om. Nya ljuddämpande möbelfästen gör att bilens egenbuller minimeras. Inredningens exklusiva atmosfär är tydlig även vid förarplatsen. Den nya instrumentbrädan är klädd i läder och trä och domineras av en klassisk rund klocka som ger förarplatsen en ombonad karaktär. Dessutom finns nu fler förvaringsfack och hållare, till exempel för muggar, i förarhytten, så att föraren och framsätespassageraren inte behöver vara utan några bekvämligheter ens på långa resor.

Fördubblad försäljning

Sverige är unikt, säger Mike Reuer. Sverige ligger alltid i framkant när det gäller antal sålda Concorde, 4 av de senaste 5 åren är det Sverige och Forsbergs Fritidscenter som är vår främsta exportmarknad och som säljer flest Concorde utanför hemlandet Tyskland. Det ser man på den 100 %:iga försäljningsökningen Sverige kan ståta med, konstaterar en nöjd Mike Reuer  på Concorde.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt