Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.7.10

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Dethleffs.dk
Dela
 

Dethleffs 2010: Advantage fortsätter att göra succé

Två nya planritningar, flertalet detaljändringar och en alternativ interiör design skall framöver göra Advantage till en bestseller. Lättare material ger dessutom större lastförmåga.

Klicka för större bild


Utvändig design

Ingen annan modellserie inom Dethleffs omfattande motorcaravanprogram rymmer så många olika varianter som Advantage. Delintegrerade, integrerade, alkov och vinterbil med alkov och dubbelbotten – här finns helt enkelt allt. Man kan alltså vara rätt säker på att hitta just den planritning man vill om Advantage´s design och utrustning faller en i smaken.

Den utvändiga designen kommer säkerligen att få fler fans under det nya modellåret eftersom den har ändrats markant och det därutöver har tillkommit nya planritningar, och allt detta har avrundats med olika smarta detaljer. Precis som alla Dethleffs I - modeller får även Advantage nytt utseende; hängande utvändiga speglar, nya framlyktor från Hella och ett kylargaller i kevlaroptik. Sidoväggar och bakdel har fått en ny dynamisk linje medan alkoverna och de delintegrerade behåller sin kända design. Som tillval till dessa modeller kan man få LED-ljus från Hella, vilka integreras i kofångaren.

Klicka för större bild


Lyxvariant

Med hänsyn till interiören är det genomgående nyheter för alla modeller: “Vienna” päronträ, som var extrautrustning under modellåret 2009 blir standard framöver. Som tillval kan man få en ny lyxvariant där möblerna är tillverkade i trädekoren ”Cypress Villa” med matchande bordskivor och golvbeläggning. Därutöver fås extra mycket utrustning som tillexempel utvändig blank plåt, ramfönster, takluckor i T-modellerna, stylingset på A-modellerna samt indirekt belysning. Alla överskåp i köket har också ändrats på alla modeller och har nu skåp med dörrar i stället för öppna hyllor.  


Med A 5981 och A 6671 kommer det två, för serien nya, välkända planritningar. Båda är byggda på ett Alko-högramschassi och får därmed en betydligt lägre vikt i körklart tillstånd och därmed också högre nyttolast trots en totalvikt på 3500 kg. Också andra planritningar har ändrats. A 5831 har tillexempel fått en ny rumsindelning bak, T/I 5841 och 6501 modellerna har fått ett nytt större badrum på sidan, med duschvägg i stället för draperi. Därutöver sitter tv-skåpet nu placerat längs med överskåpen så det inte bryter med bilens linjer. Resultatet av detta är en betydligt rymligare känsla.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt