Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.6.10

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dethleffs 2010: Pacific – husvagnen med maritim look

Pacific är som namnet antyder en husvagn med maritim look i azurfärgad blank plåt och med mörka fönster.

Klicka för större bild


Husvagnens utvändiga design går igen i inredningen med mintfärgade bordsskivor, överskåpsluckor med mintgröna inslag och två snyggt matchande rumsmiljöer. Utöver Dethleffs redan så omfattande standardutrustning har Pacific modellerna fått ännu mer av den lyxen. Pacific finns i fyra olika grundmodeller som passar ett par eller barnfamiljen. Med sin kompakta längd och bredd på 230 cm är husvagnen härligt rymlig utan att det går ut över körglädjen.

Specialmodellen Pacific görs som sagt i fyra olika grundritningar. Den minsta av dem – Pacific 440 L – är med sin längd på knappa fem meter en idealisk vagn för två personer. I fronten är dubbelsängen placerad på längden och toaletten placerad vid sidan av den. Toaletten är placerad i själva duschkabinen för att spara plats medan handfatet har placerats utanför badrummet av samma anledning. Vid sidan av sittgruppen, där det finns gott om plats för tre-fyra personer, är garderoben placerad. Gourmetköket är placerat i anslutning till entrén.

Klicka för större bild


Byggda på AL-KO chassin

Pacific 460 DB är 5,20 meter lång och har en härligt stor rundsittgrupp längst bak. I fronten har dubbelsängen placerats högt på tvären. På det sättet skapas ytterligare förvaringsutrymme. Man kan komma åt detta förvaringsutrymme invändigt via en lucka. Precis mittemot det praktiska gourmetköket ligger toaletten. Tack vare den vridbara toaletten finns det gott om plats för att duscha. Pacific finns också som en 460 T, där dubbelsängen i fronten är utbytt mot en rymlig rundsittgrupp vilken kan byggas om till en rymlig sovplats. Pacific 530 SK är den optimala vagnen för familjen. I fronten har den en dubbelsäng som placerats på längden av vagnen, samt en stor toalett.

Barnen, eller två vuxna ligger bekvämt i de över två meter långa kojsängarna där bak, som kan ta upp till 100 kg. Den stora sittgruppen med extra sittbänk längs sidan kan som extrautrustning byggas om till ännu en sovplats. 530 SK är nästan 6,40 meter lång. Alla Pacificmodeller är byggda på AL-KO chassin och har gourmetkök, vatten– och spillvattenstank, säkerhetsutrustning med stabilisator samt kvalitetsdäck av känt märke, Airplus-system med ventilation bakom överskåpen, dragskydd, skummadrasser i hög kvalitet och mycket, mycket mer.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt