Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.4.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Bjørn Lahus
Dela
 

Dethleffs 2011: Campy Retro – Back to the roots

Dethleffs kommer med en alldeles särskild gåva till dem som älskar små husvagnar: Camping Retro. En liten och kompakt, men modern husvagn, med historisk bakgrund. Retro är en specialmodell som kommer att hänföra många.

Campy Retro från Dethleffs: en liten, kompakt och modern husvagn

Campy Retro från Dethleffs: en liten, kompakt och modern husvagn


Camping Retro påminner i sin form, storlek och interiör om Campy 02, men har sin egen design vilket gör den till en ovanlig vagn. Utvändigt är den elfenbensvit, vilket också var ett kännetecken för husvagnarna på 50 talet. Men det skulle inte vara riktigt retro om denna design inte också hade moderna inslag. Inredningen är också retro-modern.

Den välkända inredningen från Campy får ett nytt träslag (ljusa Bella Äpple). Även boendemiljön är ny. Dynorna är grå och ryggstöden har ett grårutigt mönster med röda ränder, och samma mörkröda färg går igen i gardinerna.

Det är gott om plats i sittgruppen som också kan byggas om till en stor dubbelsäng

Det är gott om plats i sittgruppen som också kan byggas om till en stor dubbelsäng


Sex personer får plats i sittgruppen

Campy Retro finns i planlösningen Campy 02 som har en stor sittgrupp fram och som kan byggas om till en dubbelsäng med liggplats på mer än fyra kvadratmeter. Upp till sex personer får plats i sittgruppen. Över den finns låsbara överskåp med infällt plexiglas i luckorna och metallhandtag. En snygg taklampa bidrar till den perfekta retro designen.

Bakre delen av vagnen utgörs av kök och ett litet badrum. På köksbordet sitter en kokplatta och diskhon är utrustad med en nostalgisk vattenkran. Campy Retro Edition har två fönster i fronten, ett brett rangerhandtag fram och ett bak, samt en logo i “klassisk look”

På några få sekunder förvandlas sittgruppen till en stor dubbelsäng

På några få sekunder förvandlas sittgruppen till en stor dubbelsäng


Runda form

Sammanfattningsvis andas Campy Retro charm från 50 talet och är en hyllning till campinglivets guldålder. Med sin trevliga runda form, den cremefärgade lacken och söta detaljer är det som att träda in i 50 talet – blott med modern komfort.

Läs mer här: www.dethleffs.se

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt