CampingSverige.se

13.4.11

Av: Kjell-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dethleffs 2011: Eighty – jubileumsmodell i speciell stil

Dethleffs kommer i samband med företagets 80-års dag med en speciell husvagnsmodell. En modell du troligen inte kommer att se så många av. Specialmodellen Beduin 515 DB är lite mer extravagant än en vanlig vagn och har många speciella detaljer.

Dethleffs Beduin - Eighty, jubileumsmodell 2011

Dethleffs Beduin - Eighty, jubileumsmodell 2011


Tyska Dethleffs har blivit lite av en specialist när det gäller att producera specialmodeller. Denna Beduin 515 DB kallas “Eighty” och har trälook. Dethleffs har täckt stora delar av väggarna med den blanka träfärgade dekorfolien ”Carwood”. Utöver det har vagnen fått fina aluminiumfälgar som matchar. Tidigare har företaget endast gjort Beduin 515 DB som “Eighty” och det producerades första omgången endast 80 sådana vagnar.

Vagnen passa bra till par. Sittgruppen är av vanlig U-form och placerad längst fram medan dubbelsängen är placerad längsgående bak till vänster, med bad och dusch på höger sida. Köket är placerat i mitten – med andra ord en ganska så traditionella placeringar.

Det är dock dekoren och trälooken som gör ”Eighty” så speciell. Denna look går som en röd tråd igenom hela vagnen och ger ett lyxigt intryck. Både sittgrupp, kök, bord och skåp har inslag av den bruna träfärgen. Om det blir någon fortsättning på denna specialmodell beror på om Dethleffs första serie blir någon succé. Eighty- vagnen är 591 centimeter lång och 230 centimeter bred.

Läs mer här www.dethleffs.se

Se också...

Videonyhet: Dethleffs Eighty 565 DB (2012-modell)

Det är över 80 år sedan den första husvagnen från Dethleffs såg dagens ljus, och det firar den populära tyska kvalitetsproducenten med denna modell, Dethleffs Eighty 565 DB som kort förklarat har en mycket klassik inredning med uppehållsrum, vinkelkök, fransk dubbelsäng och badrum.

2011-09-27

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt