Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.9.10

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dethleffs 2011: Lifestyle Alkov – lättviktssemester med stil

Även om Alkovmodeller huvudsakligen betecknas som praktiska har nya Dethleffs Lifestyle Alkov utökat begreppet att också omfatta funktionalitet kombinerat med fräsch design.

Dethleffs Lifestyle A 5981

Dethleffs Lifestyle A 5981


För familjer, och alla som är i behov av plats och har med sig mycket bagage på resan, är nya Lifestyle Alkov med sina tre planlösningar en idealisk semesterpartner. Serien börjar strax under sex meter och för en version med fyra sängplatser håller man sig under den magiska gränsen på de 3,5 tons tillåtna totalvikt. För A 5980 och A 6671 vidkommande är det möjligt att hysa sex personer. För mer lastförmåga går det att få totalvikten ökad till 4,25 ton. Seriemässigt sörjer ett AL-KO högram chassi för säkra köregenskaper och liten krängning, även på slingriga vägar. A 5471 har ett Fiat – bredspår chassi. Lifestyle Alkov levereras som standard med blank vit lack. Interiören på Lifestyle Alkov återspeglar de aktuella möbeltrenderna. Som standard hittar man den varma nötträ dekoren Noce Sorento som ger markant kontrast till de ljusa, krämfärgade skåpsdörrarna och de markanta profillisterna. Mintfärgad högglanspolerad lack ger inredningen en färgklick, en totalbild som ger ett luftigt och rymligt intryck.

Dethleffs Lifestyle A 5981

Dethleffs Lifestyle A 5981


Planlösningar

Lifestyle Alkov omfattar tre planlösningar. Med sina 598 cm är A 5471 den minsta i gänget med en dubbelsäng placerad på tvären längst bak i bilen, och med underliggande garderob och rymligt garage. Badrummet är kompakt, men ändå rymligt.

Speciellt familjevänlig är modellen A 5981 med kojsängar längst bak och stort kök. Den är knappa 6,5 meter men likväl lätt att hantera. Den bjuder på massvis med komfort även för den lite större familjen: Upptill sex personer kan vara med och resa. För att alla skall få en plats att sova på kan man göra om sittgruppen till en bekväm dubbelsäng. Kojsängarna längst bak har en längd på minst två meter och en bredd på 80 cm. Därmed kan dessa också vid behov användas av vuxna, då de – som alla kojsängar hos Dethleffs – tål en belastning på 100 kilo. Den understa kojsängen kan ställas på högkant så att man får ett väldigt högt lastutrymme i hela bilens bredd, som också är tillgänglift utifrån. A 6671 har en högt placerad dubbelsäng på tvären längst bak och bjuder på ett garage med massvis av lastutrymme. I likhet med den mindre A 5981 har man ett rejält rymligt kök med massor av arbets- och avlastningsyta. A 6671 är 6,88 meter lång.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt