Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

25.3.11

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dethleffs 2011: Producerar husbil nummer 80 000

Dethleffs har all anledning att fira. Förutom att företaget kan se tillbaka på sina 80 år som husbilsproducent, kunde de nyligen också fira att husbil nummer 80 000 kunde lämna fabriksbandet. Detta har i sin tur inspirerat Dethleffs chef, Thomas Fritz, att skänka hela vinsten till stiftelsen ”Dethleffs Family Stiftung” som därigenom kommer öka sitt kapital med 80 000 Euro.

Dethleffs producerar husbil nummer 80 000

Dethleffs producerar husbil nummer 80 000


Med detta betydliga klirr i kassan kommer man kunna starta ett nytt och större projekt. Ända sedan starten har stiftelsen haft som föremål att stötta olika projekt riktade mot barn, där sjukhus, barnhem och förskolor hitintills har fått glädje av pengarna. Ledaren för stiftelsen, Sylke Roth säger att man under jubileumsåret kommer att starta upp ett större projekt och fram tills i höst undersöka värdiga kandidater. Utöver den egna summan kommer man också försöka att få med både företag och kunder som bidragsgivare till projektet. Vem som till syvende och sist kommer att tilldelas pengarna kommer att presenteras på höstens Caravan Salon i Düsseldorf. Fram till dess kommer de olika kandidaterna presenteras på stiftelsens hemsida.

Dethleffs är ett av de mest traditionsrika företagen på marknaden, med en historia som husbilsproducent som går ända tillbaks till 1931, då Arist Dethleffs tillverkade sin första husvagn. 1983 utvecklade man sortimentet till att också innefatta husbilar och är idag Europas största producent av sådana.

Les mer på www.dethleffs.se

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt