Campout

CampingSverige.se

1.4.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dethleffs 2011: Tourist HD – den nya vagnen med höj- och sänkbart tak

Tourist är egentligen en del av Dethleffs 2012 – års modellprogram, som hade danmarkspremiär redan på Ferie For Alle mässan i Herning i februari. Publiken fick då en liten försmak på allt det spektakulära som komma skall under 2012.

Klicka för större bild


Fram till 1970 var husvagnar med höj och sänkbara tak en fast del av Dethleffs modellprogram, men när reskulturen ändrade sig fasades denna modelltyp ut. Nu, i samband med Dethleffs 80- års jubileum 2011 har man tagit fasta på historien inom detta område och presenterar därför Tourist HD 460 V. En tvättäkta vagn med höj och sänkbart tak och som speciellt kommer att tilltala campare som reser runt en del.

Tourist briljerar på grund av sina dynamiska köregenskaper. Tack vare det höj och sänkbara taket som helt enkelt fälls in och spänns fast under körning, och en bredd på 2,10 m, samt sin aerodynamiska form är Tourist en perfekt resvagn – även under långa sträckor – då det inte har låtits kompromissa med komforten. Som ett särskilt kännetecken är Tourist HD´s yttre komplett i glasfiber. Det välvda taket som kan beställas med ett eller två fönster som extrautrustning, passar dessutom perfekt till vagnens form. Även med sänkt tak har Tourist HD en ståhöjd på upp till 192 cm. Med uppfällt tak har den en luxuös höjd på 217 cm. På grund av dess praktiskt funktionella utrustning, som ger avkall på överflödig lyx, överbelastas varken plånboken eller vagnens vikt. I körklart tillstånd väger den nämligen endast 1 095 kg.

Klicka för större bild


Två färger

Tourist HD erbjuds i två utvändiga färger: standard i vitt och som tillval i cacao grey. Husvagnen är verkligen elegant med sina tonade rutor, en stor framruta och dess aerodynamiska form som påminner om Aero Style. Även invändigt satsar Dethleffs på en tilltalande design.

Tourist fås i två olika tvåfärgade träinredningar, nämligen i den ljusa sand/alminredningen eller i den lite mörkare; calva/äpple. Välj mellan två bomiljöer, bourgogne eller beigebrun som passar perfekt till vagnen.

Tourist HD erbjuds i första omgången som en modell 460 V som har en fantastisk inredning med massvis av plats. I fronten finns en dubbel dinette. På grund av det stora panoramafönstret över sittgruppen känns det som om man sitter på en veranda. Precis vid sidan av entrédörren med sina runda kanter, ligger köket. Med de två kokplattorna som standard, en färskvattendunk och ett 60 liters kylskåp med frysbox finns här allt man behöver för en campingsemester. Som extra utrustning kan man välja 3 kokplattor, ett större kylskåp och mikrovågsugn.

Klicka för större bild


De två enkelsängarna bak i vagnen kan utvidgas till en stor sovplats. Enkelsängarna ligger på podier, vilket skapar förvaringsplats. Förvaringsutrymmet under de uppfällbara sängarna har dessutom två stora utvändiga serviceluckor som sitter mitt emot varandra. På toaletten, som har samma träslag som den övriga inredningen, har det placerats en vridbar kassettoalett och ett snyggt designat handfat.

Chassiet på Tourist HD sitter lågt och det kommer kördynamiken till godo. Därmed är det också lätt att gå in i vagnen utan trappsteg. Gasförvaringen vars lucka öppnas uppåt är byggd liggande invändigt så Tourist får en snygg front. De två rangerhandtagen på fronten och bakdelen av vagnen gör det enkelt att få den på plats. Vagnens tillåtna totalvikt är 1 300 kg men som extrautrustning kan fås en viktökning upp till 1 500 kg. Tourist HD kombinerar de körtekniska fördelarna och ett höj och sänkbart tak med ett storslaget rumskoncept och en aerodynamisk, elegant, sportig design. Den låga totalhöjden på 2,35 m med nedsänkt tak, den låga vikten och vagnens låga tyngdpunkt garanterar ren körglädje.

Klicka för större bild


Läs mer här: www.dethleffs.se

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt